MINISTRUL MEDIULUI: "Maşinile vor avea stickere de culori diferite în funcţie de gradul de poluare"

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 15 martie 2017

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat, ieri, la Sibiu, că nu va fi introdusă o nouă taxă care să înlocuiască taxa de mediu eliminată la 1 februarie, însă va fi creat cadrul legislativ astfel încât autorităţile locale să poată introduce taxe în zonele aglomerate, dacă cred că este cazul. Ministrul a mai spus că în perioada următoare vor exista stickere de culori diferite pe parbrizele tuturor maşinilor, în funcţie de gradul de poluare, iar acestea se vor da după inspecţiile tehnice periodice.

Ministrul Daniel Constantin a spus: "În urma discuţiilor pe care le-am avut în Coaliţie, ca rezultat al grupului de lucru pe care l-am avut în Ministerul Mediului s-a luat decizia ca România să nu introducă o nouă taxă care să înlocuiască taxa de timbru, ci să creeze doar legislaţia astfel încât autorităţile publice locale, dacă vor considera necesar, să introducă, atunci când dezvoltă infrastructura, ca şi variantă opţională, o eventuală taxă pentru zonele supraaglomerate. Dar după cum se văd lucrurile în acest moment, şi cred că nici pe termen mediu, nu se va introduce niciun fel de taxă suplimentară".

El a mai spus că, în perioada următoare, vor exista stickere de diferite culori în funcţie de gradul de poluare al maşinii: "Noi considerăm că înainte de a cere cetăţeanului să plătească ceva suplimentar trebuie să îi punem la dispoziţie infrastructura. În perioada următoare vom identifica maşinile şi vom avea câte un sticker de culoare diferită în parbrizul fiecărei maşini în funcţie de gradul de poluare. Asta nu înseamnă costuri suplimentare sau taxe pe care le percepem. Dar creează premisele ca autorităţile publice locale, după ce vor face zonarea oraşelor, să poată să introducă. Dar m-aş bucura, ca ministru al Mediului, să am la fiecare intrare în oraş mai mare o parcare în care orice cetăţean să poată să îşi lase maşina, să ia metroul, să ia o maşină electrică, să închirieze forme alternative mai prietenoase cu mediul. Cred că înainte de a introduce taxe trebuie să creăm o infrastructură".

El a adăugat că există o directivă din 2008, transpusă în 2011 în România, care spune că autorităţile publice locale trebuie să facă în cinci ani o hartă cu zonele oraşului.

Ministrul a precizat, citat de News.ro, că stickerele vor fi puse pe maşini şi le vor fi date şoferilor în timpul inspecţiilor tehnice periodice.

Eliminarea timbrului de mediu a generat o creştere considerabilă a numărului de programări în această perioadă pentru eliberarea actelor necesare înmatriculării maşinilor second-hand, cumpărate din străinătate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acceasi preocupare a hotilor numiti impropriu dealeri auto si a cozilor lor de topor. Constantin nu are alta preocupare dacat impunerea unei taxe. Predecesorul lui, Codrut Seres, ce o mai face?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb