Ministrul Petre Daea va participa la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit de la Bruxelles

V.G.
Politică / 10 decembrie 2022

Ministrul Petre Daea va participa la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit de la Bruxelles

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va participa, în perioada 11-12 decembrie 2022, la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit (AGRIFISH), care va avea loc la Bruxelles, informează astăzi ministerul de resort, potrivit Agerpres.

Pe ordinea de zi a şedinţei se vor regăsi aspecte importante pentru sectorul agricol românesc: situaţia pieţei, planurile strategice ale PAC, bunăstarea animalelor, posibilităţile de pescuit pentru anul 2023, indicaţiile geografice, utilizarea durabilă a pesticidelor.

Potrivit MADR, miniştrii vor discuta despre progresele înregistrate în punerea în aplicare a noii strategii a UE pentru păduri pentru 2030 şi vor desfăşura un schimb de opinii cu privire la acţiunile întreprinse la nivelul UE şi la nivel naţional.

Miniştrii vor dezbate situaţia actuală a pieţei din statele membre, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, analizând principalele problematici ce vizează criza energetică şi cea a îngrăşămintelor, preţurile ridicate ale factorilor de producţie, precum şi presiunea pe care criza o exercită atât asupra fermierilor, cât şi asupra consumatorilor.

De asemenea, oficialii europeni vor desfăşura un schimb de opinii referitor la planurile strategice incluse în politica agricolă comună (PAC) în contextul situaţiei actuale din Ucraina şi al noilor provocări cu care se confruntă atât sectorul agriculturii, cât şi cel al pescuitului.

Comisia Europeană va informa reprezentanţii ţărilor membre despre evaluarea legislaţiei UE privind bunăstarea animalelor, înainte de propunerea CE din 2023, iar în acest sens miniştrii vor discuta cu privire la necesitatea de a revizui legislaţia existentă cât mai curând posibil, pentru a atinge un nivel optim de bunăstare a animalelor în UE.

Miniştrii Agriculturii şi Pescuitului vor purta discuţii pentru a ajunge la un acord politic privind drepturile de pescuit pentru 2023 în apele UE şi din afara UE, în Oceanul Atlantic, Marea Nordului, Marea Mediterană şi Marea Neagră, precum şi pentru anumite stocuri de specii de adâncime. Decizia Consiliului se va baza pe o propunere elaborată de Comisia Europeană, ţinând seama de cele mai bune avize ştiinţifice disponibile, de obiectivele politicii comune în domeniul pescuitului şi de planurile multianuale ale UE pentru diferite bazine maritime.

De asemenea, în cadrul reuniunii, Preşedinţia cehă va prezenta o informare ce vizează situaţia actuală a Regulamentului privind indicaţiile geografice şi sistemele de calitate din UE, precum şi stadiul actual privind utilizarea durabilă a pesticidelor.

Totodată, participanţii la reuniune vor audia o prezentare despre rezultatul conferinţei la nivel înalt privind etichetarea armonizată pe partea frontală a ambalajului şi impactul acesteia asupra etichetării durabile a produselor alimentare, care s-a desfăşurat la Bruxelles, în data de 10 noiembrie 2022.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo Daeia !

    Nu uita ca, numa muncind pe branci zi si noapte, mergand prin noroaie si canale de irigatii fara apa, se poate ieftini hrana romanului obisnuit.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5545
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9726
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6239
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.1415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro