Misiune economică în SUA organizată de CCIR, pentru atragerea investiţiilor străine

Ioana Dogaru
Strategia dezvoltarii României /

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează, în perioada 28 septembrie - 2 octombrie 2015, o misiune economică în Statele Unite ale Americii, în oraşele New York şi Washington, se arată într-un comunicat de presă CCIR.

"Atragerea investiţiilor străine este un aspect esenţial pentru dezvoltarea României, iar CCIR şi-a propus să contribuie în mod direct la relansarea poziţiei României pe piaţa internaţională", se arată în comunicat.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban a declarat:

"Un obiectiv important al CCIR este de a sprijini antreprenorii prin intensificarea colaborării cu partenerii europeni şi transatlantici. Această misiune oferă ocazia firmelor româneşti de a se întâlni cu oameni de afaceri din domeniul lor de activitate. Interesele membrilor delegaţiei conduse de CCIR se îndreaptă spre identificarea noilor oportunităţi de afaceri, export-import şi cooperarea în domenii precum industria de petrol şi gaze, securitatea cibernetică, infrastructura de transport şi serviciile de turism".

Acesta a mai precizat că promovarea companiilor româneşti prin intermediul misiunilor economice poate duce la creşterea "accesului la noi pieţe globale sau la începerea unor proiecte comune pe terţe pieţe. CCIR apreciază şi urmăreşte dinamizarea relaţiilor economice cu Statele Unite ale Americii. Intensificarea legăturilor cu partenerii din SUA este o prioritate a CCIR pe linie de relaţii externe, existând potenţial neexploatat până în prezent".

Vizita va începe astăzi 28 septembrie a.c. cu un forum de afaceri BestInvest desfăşurat la New York, la care companiile româneşti se vor întâlni cu posibili investitori americani interesaţi de evoluţia şi oportunităţile oferite de România şi ţările din zonă.

Schimburile comerciale se desfăşoară pe baza Acordului comercial bilateral, semnat la Bucureşti la 3 aprilie 1992 şi prevede acordarea reciprocă a clauzei naţiunii celei mai favorizate. La 31 decembrie 2014, volumul schimburilor comerciale s-a ridicat la 2.207,01 milioane USD, din care importuri SUA 905,01 milioane USD, iar exporturi către SUA 1.302 milioane USD. Ca urmare a evoluţiei exporturilor şi importurilor, balanţa comercială este în favoarea ţării noastre, înregistrând un excedent de circa 396,99 milioane USD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro