MMAP va semna contractual de finanţare prin PNRR pentru proiectul SIMIN

G.D.
Politică / 22 noiembrie

MMAP va semna contractual de finanţare prin PNRR pentru proiectul SIMIN

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), în calitate de coordinator de reforme şi/sau investiţii, respectiv finanţator şi Administraţia Naţională de Meteorologie în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitate de beneficiari, vor semna, mâine 23 noiembrie 2022, ora 10.00, la sediul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Contractul de finanţare pentru proiectul "Extinderea reţelei naţionale de observaţii din cadrul Sistemului Meteorologic Integrat Naţional (SIMIN)", finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a proiectului este de 199.200.000,00 lei, reprezentând contravaloarea a 40.000.000 de euro. Perioada de implementare a proiectului este de 45 de luni.

La eveniment vor participa, alături de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna TÁNCZOS, Directorul General al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, dr. Elena MATEESCU şi Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, ing. Ionel-Sorin BĂLAN.

Obiectivul general al proiectului constă în extinderea reţelei naţionale de observaţii din cadrul Sistemului Meteorologic Integrat Naţional (SIMIN), prin:

- achiziţia unui număr de 300 de staţii meteorologice automate şi autonome de suprafaţă;

- achiziţia unui număr de 100 de staţii agrometeorologice;

- achiziţia unui subsistem integrat de comunicaţii, monitorizare, alimentare şi a serviciilor de interconectare a acestuia cu Sistemul Meteorologic Integrat Naţional (SIMIN).

Proiectul va contribui la creşterea capacităţii de avertizare a populaţiei cu privire la fenomenele de vreme severă imediată (de tip nowcasting) şi a gradului de realizare al prognozelor meteorologice, ceea ce va duce la diminuarea şi prevenirea efectelor acestor fenomene, subliniază sursa citată.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească indicatorii Proiectului aferenţi Ţintei 20 şi Jalonului 21 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, astfel:

Ţinta 20: 400 de staţii meteorologice achiziţionate şi operaţionale - extinderea reţelei de staţii meteorologice automate şi autonome de suprafaţă prin achiziţionarea a 300 de staţii meteorologice automate şi autonome de suprafaţă şi a 100 de staţii agrometeorologice. Termen stabilit 30 septembrie 2025.

Jalon 21: implementarea şi operaţionalizarea sistemului de tehnologie a informaţiei şi comunicaţiilor pentru integrarea staţiilor meteorologice şi agrometeorologice suplimentare în cadrul Sistemului Meteorologic Integrat Naţional (SIMIN). Termen stabilit 31 martie 2026.

Reprezentanţii presei sunt invitaţi la eveniment în data de 23 noiembrie 2022, începând cu ora 10:00, la sediul Administraţiei Naţionale de Meteorologie din Bucureşti, Şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 97, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro