Crypto

MURARU, PNL:"Opt obiective culturale vor fi construite în următorii şase ani în România"

A.P.
Miscellanea / 23 februarie

"Opt obiective culturale vor fi construite în următorii şase ani în România"

Opt obiective culturale majore din ţară vor fi reabilitate sau construite în următorii şase ani, anunţă deputatul PNL Alexandru Muraru, printre acestea figurând Opera Română din Iaşi, Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti şi Teatrul Naţional "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, potrivit News.

Deputatul liberal Alexandru Muraru afirmă, într-un comunicat de presă, că opt obiective majore de patrimoniu din ţară vor fi construite sau reabilitate în următorii şase ani, necesarul de fonduri fiind de 270 de milioane de euro.

El arată că printre cele opt obiective se numără noul sediu al Operei Române din Iaşi pentru care sunt prevăzuţi bani în proiectul de buget pentru acest an, dar şi Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional al Revoluţiei Anticomuniste de la Timişoara, Teatrul "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca şi Teatrul Naţional din Craiova.

"Iniţiativa cu noul sediu al Operei Iaşi figurează pe o listă scurtă de opt obiective majore de patrimoniu care ar urma să fie reabilitate sau construite în următorii şase ani. 270 milioane euro este necesarul de finanţare pentru aceste obiective de interes naţional. Ministerul Culturii a solicitat ca statul român să prelungească acordul de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), instituţia care a dat deja un aviz de principiu în acest sens. Din cei 270 milioane euro, 80 la sută vor fi asiguraţi printr-un credit accesat de la această organizaţie financiară", explică Alexandru Muraru.

În cazul noului sediu al Operei ieşene, Muraru susţine că există un potenţial extraordinar la Iaşi de a face din cultură un instrument de dezvoltare care să genereze creştere economică şi să atragă turişti, dar că "guvernarea PSD a ignorat până la aproape de dispariţie cultura".

"Construirea unui nou sediu pentru Opera Naţională Română din Iaşi este un pas concret în acest sens. Avem artişti extraordinari, resurse umane şi de creativitate cum nu are un alt oraş. Avem tot ce trebuie, mai puţin infrastructura", spune deputatul liberal, conchide News.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro