Abonament gratuit

Negocieri la Ministerul Justiţiei, acţiuni de protest în penitenciare

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Angajaţii din penitenciarele Aiud şi Rahova au protestat, ieri, în faţa celor două închisori, nemulţumiţi de regimul de muncă la care sunt supuşi. Protestul a fost organizat de Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) şi Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), ce reunesc 9000 de persoa-ne din totalul de 13000 de salariaţi din sistemul penitenciar.

Sindicaliştii solicită adoptarea statutului poliţistului de penitenciare, publicarea de urgenţă a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021, plata muncii suplimentare necompensate cu timp liber, stoparea suprasolicitării şi vulnerabilizării personalului, plata cheltuielilor turistice pentru întreg personalul şi nu doar pentru 17% dintre salariaţi.

În calendarul de acţiuni de protest pregătit de cele două organizaţii sindicale se mai află şi un miting în Piaţa Victoriei, programat pentru luna iunie, la care sunt aşteptate 3000 de persoane.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), care a iniţiat protestele în urmă cu un an şi jumătate, a salutat, ieri, alăturarea tuturor structurilor sindicale din penitenciare la programul de acţiuni de protest.

FSANP arată că, spre deosebire de predecesorul Tudorel Toader, Ana Birchall, ministrul interimar al Jutiţiei, a deschis dialogul cu sindicatele din penitenciare, imediat după preluarea funcţiei, pentru identificarea unor soluţii rapide pentru deblocarea procedurilor de resurse umane şi identificarea unor surse de finanţare care să repună în plată drepturile salariale suspendate în mandatul fostului ministru de resort.

Sorin Dumitraşcu, preşedintele FSANP a declarat: "Ne manifestăm convingerea că acestă unitate de acţiune sindicală nu este o alegere conjuncturală, perioada alegerilor făcând Guvernul mai disponibil la dialog şi că aceste acţiuni vor continua chiar şi în condiţiile în care un alt Tudorel Toader - de aceeaşi factură, calitate şi aceeaşi abordare în relaţia cu sindicatele, va fi desemnat ministru al Justiţiei".

O nouă rundă de negocieri între sindicalişti, ministerul de resort şi conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, are lor, astăzi, la Ministerul Justiţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS