Netanyahu anunţă închiderea Al-Jazeera în Israel

F.D.
Internaţional / 5 mai

Netanyahu anunţă închiderea Al-Jazeera în Israel

Guvernul israelian a "decis în unanimitate" că postul qatarez Al-Jazeera va fi "închis în Israel", a anunţat premierul Benyamin Netanyahu într-un mesaj pe X, fără a da mai multe detalii despre măsurile luate.

Ministrul israelian al Comunicaţiilor, Shlomo Karhi, a declarat pe X că a "semnat imediat ordonanţa împotriva Al-Jazeera", care "intră în vigoare imediat". El a adăugat că s-a asigurat că Al-Jazeera "nu mai poate opera din Israel" şi a acuzat canalul că "ameninţă securitatea" ţării.

Karhi a ordonat, de asemenea, confiscarea echipamentelor de emisie ale Al Jazeera "folosite pentru a furniza conţinutul canalului", inclusiv echipamente de editare, camere, microfoane, servere şi laptopuri, precum şi echipamente de transmisie wireless şi câteva telefoane mobile.

Decizia escaladează disputa de lungă durată dintre Israel şi Al Jazeera. De asemenea, aceasta ameninţă să sporească tensiunile cu Qatar, care finanţează reţeaua media, într-un moment în care Doha joacă un rol cheie în eforturile de mediere pentru a opri războiul din Gaza.

Israelul are de mult timp o relaţie dificilă cu Al Jazeera, pe care o acuză de părtinire împotriva sa şi de colaborare cu Hamas. Reţeaua cu sediul în Qatar a respins în mod repetat acuzaţiile.

Al Jazeera este una dintre puţinele instituţii media internaţionale care a rămas în Gaza pe toată durata războiului, difuzând scene sângeroase de atacuri aeriene şi spitale supraaglomerate şi acuzând Israelul de masacre.

Luna trecută, Netanyahu declarase că va "acţiona imediat pentru a opri" operaţiunile Al Jazeera în Israel, după ce parlamentul israelian a aprobat o lege care acordă miniştrilor de rang înalt puterea de a închide reţelele de ştiri străine considerate un risc de securitate.

"Al Jazeera a dăunat securităţii Israelului, a participat activ la masacrul din 7 octombrie şi a incitat împotriva soldaţilor israelieni", postase Netanyahu pe X.

Reţeaua l-a acuzat pe Netanyahu de "incitare", considerându-l pe liderul israelian "responsabil pentru siguranţa personalului său şi a sediilor reţelei din întreaga lume, în urma incitării sale şi a acestei acuzaţii false într-o manieră ruşinoasă".

Zein Basravi de la Al Jazeera, care transmite din Ramallah, în Cisiordania ocupată, a declarat că conflictul dintre Palestina şi Israel este "unul dintre principalele motive pentru care reţeaua noastră există".

"Aşa că faptul că jurnaliştii noştri, operaţiunile noastre, sunt ameninţate în acest mod... Cu siguranţă, îngrijorarea aici, în Cisiordania ocupată, este că noi vom fi următorii", a spus el.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Aveti adevărații teroristi in toata splendoarea lor. Prietenii lu Biden...

    triumful democratiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9704
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5850
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1659
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9171
Gram de aur (XAU)Gram de aur355.8616

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb