NICOLAE CIUCĂ: "Datorăm dreptatea eroilor din Decembrie 1989, dar şi tuturor disidenţilor şi victimelor regimului comunist"

M.C.
Politică / 16 decembrie 2022

 "Datorăm dreptatea eroilor din Decembrie 1989, dar şi tuturor disidenţilor şi victimelor regimului comunist"

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia marcării a 33 de ani de la începutul Revoluţiei Române, în care a evidenţiat că atât eroilor şi martirilor din Decembrie 1989, cât şi tuturor disidenţilor şi victimelor regimului comunist li se datorează nu doar valorizarea sacrificiului lor suprem prin apărarea idealurilor în care au crezut cu toată puterea, ci şi dreptatea, "care se lasă aşteptată de prea mult timp", relatează Agerpres.

"România democrată de astăzi nu ar fi fost posibilă fără sacrificiul suprem din Decembrie 1989, atunci când românii au dovedit că dorinţa de a fi liberi nu poate fi oprită nici de gloanţe, nici de tancuri. Timişoara a fost primul oraş eliberat de teroarea comunistă, iar curajul timişorenilor i-a inspirat şi mobilizat şi pe românii din celelalte oraşe împovărate de dictatură. După aproape jumătate de secol, regimul comunist ilegitim şi criminal era înfrânt, iar valorile şi principiile democratice restabilite, însă preţul plătit a fost unul uriaş", a subliniat Ciucă.

Şeful Executivului a adăugat că un deziderat al generaţiilor prezente este de a aduce în faţa Justiţiei pe cei responsabili de crimele şi abuzurile regimului comunist.

"Le datorăm eroilor şi martirilor din Decembrie 1989, dar şi tuturor disidenţilor anticomunişti şi victimelor regimului comunist nu doar valorizarea sacrificiului lor suprem prin apărarea idealurilor în care au crezut cu toată puterea, ci şi dreptatea, care se lasă aşteptată de prea mult timp. Cei responsabili de crimele şi abuzurile regimului comunist, de reprimarea violentă a Revoluţiei Române din Decembrie 1989 trebuie aduşi în faţa Justiţiei, pentru că doar aşa trecutul poate fi asumat. Fiecare zi care se pierde fără a realiza acest deziderat e o pângărire a suferinţelor victimelor comunismului şi a sacrificiului lor", a remarcat premierul.

Totodată, el a punctat importanţa ce trebuie acordată educaţiei în spiritul adevărului şi al valorilor fundamentale în rândul tinerilor.

"Avem datoria să ne asigurăm că transmitem generaţiilor viitoare esenţa acestei lupte împotriva comunismului. Tinerii trebuie să cunoască adevărul, să ştie ce a presupus perioada întunecată a totalitarismelor şi să înţeleagă faptul că doar democraţia, statul de drept, valorile europene reprezintă garanţia unui viitor stabil. Să fie conştienţi că dictatura nu poate fi niciodată o soluţie, indiferent de crizele pe care societatea le parcurge. Educaţia în spiritul adevărului şi al valorilor fundamentale reprezintă cheia consolidării valorilor noastre democratice", a mai transmis Nicolae Ciucă.

El a reiterat angajamentul "ferm" al Guvernului pentru apărarea şi promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, a democraţiei şi statului de drept, onorând neîncetat sacrificiul pentru libertate.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. Cei responsabili de crimele şi abuzurile regimului comunist, de reprimarea violentă a Revoluţiei Române din Decembrie 1989 trebuie aduşi în faţa Justiţiei, pentru că doar aşa trecutul poate fi asumat. Fiecare zi care se pierde fără a realiza acest deziderat e o pângărire a suferinţelor victimelor comunismului şi a sacrificiului lor", a remarcat premierul.

   

  Poate in viitorul apropiat, (DAR ESTE IMPROBABIL), justitia va avea curajul si dreptul de a se uita in urma, in documentele ultrasecrete ale vremii, ca va avea dreptul de a studia si a stabili, rolul si atributiunile securitatii in statul ceausist, de a afla planurile si misiunile trupelor de securiate ceausiste, de a afla modul de actiune, concret, al acestor forte in dec. 89, actiunile si urmarile actiunilor celor care in dec. 89 au mers la "MARE"  

  Ca, asa cum s-a intamplat pana acum, fara desecretizarea planurilor lor de actiune, fara studierea sarcinilor pe care fiecare securist, subunitate, unitate le-au avut atunci, conform planurilor de actiune pe care (probabil) le-au avut, "cei responsabili de crimele şi abuzurile regimului comunist, de reprimarea violentă a Revoluţiei Române din Decembrie 1989", vor avea doar pensii de 30. 000 de lei, stabilite de Boc, Basescu, Seitan, Udrea si in cel mai rau caz, niste neplaceri in zona anala, cauzate de declaratiile unui general al armatei romane.  

  Hai domnule, fi serios, esti prea mic pentru un razboi atat de mare.

  Securisti, responsabili de crimele şi abuzurile regimului comunist, de reprimarea violentă a Revoluţiei Române din Decembrie 1989, stati domnilor linistiti. Ca vorbeste si el fara sa stie, un, cum ziceati voi, un .ulica de general al Armatei romane. (care a ajuns premier fara sa stie). Vedeti-va de treaba.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1247
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7677
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.4765

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb