Nicuşor Dan a condus cursa toată ziua; Alianţa Dreptei - performera Consiliului General al Capitalei

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 10 iunie

Sursa foto: facebook / Nicusor Dan

Sursa foto: facebook / Nicusor Dan

English Version

Lupta pentru Capitală a fost, anul acesta, una cu final aşteptat, în condiţiile în care stânga politică a ales să îşi împartă voturile între Gabriela Firea (PSD) şi Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidatul PNL, Sebastian Burduja, nefiind agreat de toţi simpatizanţii liberali din Bucureşti, iar candidatul AUR, Mihai Enache, fiind din start lipsit de orice şansă în această cursă electorală. Mai multe rezultate preliminare ale unor exit-poll-uri, apărute în mass-media în jurul prânzului şi chiar după ora 16, precum şi date din grupurile de comunicare ale PSD (citate de stiripesurse.ro) îl dădeau câştigător al alegerilor pe independentul Nicuşor Dan. Exit-poll-ul CURS-Avangarde publicat la ora 22.00 confirmă această situaţie, indicând că Nicuşor Dan a păstrat scaunul de primar al Capitalei, cu 45% din voturile alegătorilor, în timp ce Gabriela Firea a obţinut 24%, Cristian Popescu Piedone a fost votat de 13% din cei prezenţi la vot, Sebastian Burduja fiind preferat de 10% dintre aceştia.

În acest context, se pare că că decizia stângii politice de a nu avea un singur candidat a fost una total eronată.

Nesiguranţa aceasta s-a văzut şi în momentul în care Gabriela Firea s-a prezentat la secţia de votare, având nevoie de suportul fizic şi moral al premierului Marcel Ciolacu, dar a şi celorlalţi candidaţi ai PSD pentru primăriile de sector, pe care Firea i-a însoţit ulterior la secţiile unde au votat aceştia.

După vot, Gabriela Firea a declarat: "Am votat cu gândul la tineri, la seniori, la persoane sănătoase dar şi cu dizabilităţi, la oamenii care vor parcuri curate, care vor şantiere pe care se lucrează, siguranţa în şcoli şi lupta reală contra drogurilor. Am votat ca în administraţie să lucreze oameni de dimineaţă până seară, pentru oamenii care nu dau vina pe ceilalţi, care nu dau vina pe ceilalţi şi spun că nu au fost informaţi. Bucureştiul din păcate a fost abandonat în ultima perioadă. Sunt emoţionată, nici nu prea am dormit. Chiar m-am bucurat să văd tineri şi seniori venind la vot, e important să ne implicăm, să avem spirit civic".

La rândul său, preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu a spus: "Capitala are nevoie de o schimbare, aşa cum spunea doamna Firea; cred că am depăşit momentul în care Bucureştiul are lozinci, nevoi primare şi duşmani imaginari. A venit timpul să avem primar general şi primari de sectoare care să conlucreze".

În schimb, independentul Nicuşor Dan s-a prezentat la secţia de votare alături de familie şi, după exercitare votului a declarat: "Am votat pentru onestitate în viaţa publică. Am votat pentru realism în viaţa publică. (...) Şi am votat împotriva mafiei imobiliare. Vreau să îndemn oamenii să iasă la vot pentru că e un moment în care ei decid direcţia în care o să mergem".

Candidatul PNL, Sebastian Burduja, a simţit nevoia să continuie campania electorală cu Revoluţia Turcoaz chiar şi în ziua alegerilor, mergând pe motocicletă la secţia de votare, unde a fost întâmpinat de mai mulţi membri şi simpatizanţi liberali îmbrăcaţi cu tricouri turcoaz.

După vot, Sebastian Burduja a spus: "Am încredere în bucureşteni, am fost în stradă în toată această perioadă şi i-am simţit că îşi doresc altceva de la acest oraş. De mâine ne apucăm de treabă, câştigăm şi luptăm".

În schimb, Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei din partea PUSL, a declarat: "Va fi cam complicat cu atâtea buletine (n.red. - de vot, adică cinci buletine). Sunt probleme cu care se vor confrunta toţi oamenii în cursul zilei de astăzi, important e să avem răbdare. Am eu informaţii sigure, oamenii o să migreze de la mare şi de la munte şi vor veni pe ultima sută de metri la vot".

Mihai Enache, candidatul AUR pentru funcţia de primar general al Capitalei a afirmat că a votat pentru schimbare. El a spus: "În primul rând, îndemn toţi bucureştenii şi mai departe toţi românii să iasă la vot astăzi. Sunt convins că cei mai mulţi dintre ei caută schimbarea. În al doilea rând, fac un apel către oamenii responsabili cu buna desfăşurare a votului să nu îşi pună carierele în pericol pentru diverse interese electorale".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo Nicușor Dan ! Felicitări și succes pe mai departe !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb