NICUŞOR DAN:"Gabriela Firea a uitat situaţia în care a lăsat oraşul şi mă acuză că plătesc datorii închipuite"

M.C.
Politică / 9 februarie

"Gabriela Firea a uitat situaţia în care a lăsat oraşul şi mă acuză că plătesc datorii închipuite"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, declară că fostul edil Gabriela Firea a intrat "în logica de campanie" şi îi reproşează acesteia că a uitat "situaţia financiară dezastruoasă" în care a lăsat oraşul, informează Agerpres.

El reiterează, într-o postare pe Facebook, că la preluarea mandatului a găsit un buget de 3 milioane de lei şi datorii curente de 3 miliarde de lei şi că primăria era în "faliment nedeclarat".

"Fostul primar, Gabriela Firea, se pare că a uitat situaţia financiară dezastruoasă în care a lăsat oraşul şi mă acuză că plătesc 'datorii închipuite'. Îi reîmprospătez memoria. Când am ajuns în primărie, am găsit un buget de 3 milioane de lei şi datorii curente de 3 miliarde de lei. Adică o datorie de 1.000 de ori mai mare decât bugetul. Din cele trei miliarde, 165 de milioane de lei erau neplătiţi pentru autobuzele Otokar. Creditele pentru investiţii erau blocate. Datoriile curente trebuiau plătite imediat. Conturile Primăriei erau blocate. Eram practic în faliment nedeclarat. Iar lista dezastrului poate continua", scrie edilul general.

Potrivit acestuia, în prezent, Primăria Capitalei are o situaţie financiară "stabilă", după ce a început anul fără datorii curente, iar lucrările de investiţii sunt deblocate şi continuă.

"Înţeleg că Gabriela Firea a intrat în logica de campanie şi în stilul PSD distorsionează adevărul. Însă cifrele nu pot fi cosmetizate", menţionează Nicuşor Dan.

Gabriela Firea a scris joi pe aceeaşi reţea de socializare că Bucureştiul "trebuie salvat cu adevărat", după ce a ajuns "pe mâinile unor falşi salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate". Potrivit acesteia, oraşul "s-a degradat şi mai mult" în aceşti peste doi ani, iar actuala conducere s-a preocupat "doar de lucruri mărunte şi răfuieli politice". Firea a menţionat că "singurii vinovaţi" pentru proiectele blocate sunt Nicuşor Dan, USR Bucureşti şi PNL Bucureşti.

"Am analizat, împreună cu parlamentarii, consilierii generali social democraţi şi liderii organizaţiilor de sector din Bucureşti, situaţia în care se află proiectele începute de PSD în Bucureşti. Majoritatea obiectivelor de investiţii pe care le-am început sunt blocate! Tragic este că Bucureştiul a avut în aceşti doi ani mai mulţi bani la dispoziţie şi tot ce am auzit au fost minciuni despre 'greaua moştenire' şi datorii închipuite. În plus, e dramatic faptul că proiecte majore pentru oameni riscă să piardă finanţări nerambursabile importante. Echipa social-democrată din Bucureşti este pregătită să repare tot răul făcut, chiar dacă nu va fi o muncă uşoară", a scris Gabriela Firea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. firea se face ca uita de datorii. matracuca mai vrea inca un mandat in Capitala. mai vrea sa instaleze celebrele companii municipale , companii care stau si sifoneaza banul public catre buzunarul camarilei sale de partid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb