Nicuşor Dan vrea suspendarea planurilor urbanistice pentru 5 sectoare

J.P.
Politică / 24 februarie

Nicuşor Dan vrea suspendarea planurilor urbanistice pentru 5 sectoare

Planurile urbanistice zonale din cinci sectoare ar putea fi suspendate de Consiliul General al Captitalei pe o perioadă de 2 ani. Primarul general Nicuşor Dan spune că, prin intermediul acestor PUZ-uri, sute de hecrare de spaţiu verde ar fi distruse. El a adăugat că vor fi, totuşi, continuate proiectele de infrasctructură, în baza unor planuri urbanistice punctuale, relatează Digi24.

Este vorba despre planurile pentru sectoarele 2,3,4,5 şi 6. Cât timp PUZ-urile vor fi suspendate, toate construcţiile se vor face după Planul Urbanistic General al Capitalei, a spus el.

"Urbanismul din Bucureşti din ultimii ani a fost o golănie şi cele 5 PUZ-uri de sector sunt doar exemple ale acestui urbanism", a spus primarul într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că din cauza acestor PUZ-uri, mulţi oameni s-au trezit cu blocuri noi lângă locuinţele lor, iar bucureştenii stau tot mai mult în trafic.

"Este absolut scandalos ca în situaţia în care avem o poluare a aerului, avem zeci de mii copii care suferă de boli respiratorii, zeci de mii de vârstnici care suferă de boli cardiovasculare din aceeaşi cauză, sute de hectare de spaţiu verde urmează să devină spaţii construibile prin aceste PUZ-uri. Am prezentat un proiect care are şi acordul Ministerul Transporturilor pentru metroul de suprafaţă. Există zone în Bucureşti care nu sunt bine conectate, nu au încă metrou, cu alte zone de interes din Bucureşti. Unul din punctele importante din această reţea de metrou de suprafaţă e zona Giurgiului-Ferentari. Acolo vorbim de 200.000 de oameni care pot fi conectaţi cu zona Pipera, Otopeni. Primăria Sectorului 5 vrea să pună alte blocuri între blocurile care există în acea zonă", a spus el.

"În fiecare week-end avem sute de mii de bucureşteni fug din Bucureşti şi se duc la mare, la munte, pentru că din păcate e un oraş în care nu ai ce să faci cu copiii. Noi avem mulţi kilometri de lac care pot deveni un loc în care să te duci cu copilul, în care să găseşti locuri de promenadă. Şi ce fac aceste PUZ-uri de sector? Construiesc blocuri până în malul apei. Cum e posibil să ai străzi de 7 metri şi să prevezi blocuri de 14 etaje? Cum e posibil ca într-un oraş în care simţim cu toţii că s-a construit prea des încă din epoca ceauşistă, cum e posibil ca în studiile de fundamentare pentru aceste PUZ-uri de sector să se spună că obiectivul este densificarea oraşului? Adică nu e suficient de aglomerat, hai să construim şi mai mult în oraşul acesta?", a continuat el.

"Ce se va întâmpla în urma suspendării PUZ-urilor de Sector, pentru că se spune în spaţiul public că urmează aşa un fel de apocalipsă? Nu. Bucureştiul are o documentaţie de urbanism, după suspendarea PUZ-uri de sector revenim la Planul Urbanistic General", a explicat Nicuşor Dan.

Primarul a spus că vor fi emise PUZ-uri punctuale pentru proiecte ca extinderea unor şcoli sau grădiniţe, pasaje rutiere sau alte proiecte de infrastructură pot fi contiuate în baza unui PUZ emis punctual.

"Tot ce înseamnă autorizaţie de construire emisă înainte de această suspendare rămâne în vigoare, pentru că suspendarea produce efecte numai pentru viitor", a adăugat el.

"Însă dacă cineva avea un teren cu funcţiunea spaţiu verde şi acel teren a devenit construibil, îmi pare rău, nu vom încălca legea şi nu vom da aviz de construire pentru spaţiul verde", a mai spus Nicuşor Dan.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mare curaj, felicitari Primarului, nu mai putem respira in centrul Bucurestiului!

    Sper sa inteleaga dezvoltatorii imobiliari locali si cei din afara tarii ca legea e lege! Locuim toti aici si riscam sa murim cu zile. Sunt curios sa vad reactia hotilor aka Dezvoltatorii/samsarii/ spalatoria de bani/arhitectii penali/functionarii corupti....

    Cateva condamari si amenzi de sute de milioane pentru a reusi sa refaca spatiile verzi si toate dezechilibrele ar fi binevenite! 

    Bravo.In sfarsit.Rechinii au inceput deja sa se agite!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro