Noi sosiri în personalul CFR

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 20 aprilie 2010

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  CFR SA va face angajări, în acest an, deşi estimează pierderi de aproape un miliard de lei

  Celelalte companii CFR îşi vor conserva personalul în acest an

  După ce la începutul anului mii de ceferişti au fost concediaţi, ca o măsură de redresare a societăţilor de stat din sectorul feroviar, Compania Naţională de Căi Ferate "CFR SA" se pregăşte să facă noi angajări.

  Numărul de salariaţi al CFR SA ar urma să crească, anul acesta, de la 25.880 (cât este numărul mediu de salariaţi total), la 26.000 la finele anului curent, conform bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei pe 2010, publicat, ieri, în Monitorul Oficial.

  Asta în condiţiile în care estimările arată că veniturile companiei vor fi mai mici decât cheltuielile cu circa 935.000.000 lei: CFR SA estimează venituri totale de 1,51 miliarde lei şi cheltuieli de 2,44 miliarde lei, conform bugetului.

  Costurile cu cei 120 de salariaţi vor fi de circa 280.000 lei, în codiţiile în care câştigul mediu lunar pe salariat la companie este de 2.337 lei.

  Amintim că, de la începutului anului, şi până în prezent, mii de ceferişti au fost disponibilizaţi, numărul de persoane concediate din sectorul feroviar urmând să ajungă, anul acesta, la circa 10.300 de persoane, faţă de anul 2008, adică de la începutul crizei economice.

  Sectorul feroviar, în atenţia FMI

  Decizia de a face noi angajări în sectorul feroviar este greu de înţeles deoarece sectorul se afla în atenţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) din cauza arieratelor companiilor de stat.

  La finele lunii ianuarie, Guvernul şi experţii fondului conveniseră asupra unui plan de reducere a arieratelor acestor companii, iar în prezent, Executivul aşteaptă avizul FMI asupra standardelor de cost în administraţie.

  Mai mult decât atât, miniştrii cabinetului Boc au sarcina să prezinte, în următoarele săptămâni, în Guvern, noi planuri de restructurare ale sectoarelor pe care aceştia le coordonează, unul dintre principalele motive fiind tocmai acela al costurilor prea mari.

  Preşedintele Traian Băsescu va discuta, astăzi, problema disponibilizărilor din sectorul public cu miniştrii cabinetului Boc, şeful statului declarând recent că "nu le-a prea remarcat".

  Situaţia celorlalte companii din sector feroviar

  Societatea Feroviară de Turism "S.F.T. - C.F.R." S.A şi Societatea de Administrare Active Feroviare "S.A.A.F." S.A. îşi vor menţine, anul acesta, intact numărul de salariaţi de 159, respectiv 41 de persoane, după cum reiese din bugetele pe 2010 ale celor două companii, publicate în Monitorul Oficial.

  Reduceri de personal vor fi efectuate la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. - Marfă" S.A. şi la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C:F:R. - Călători" S.A. La CFR Marfă ar urma să mai fie concediaţi circa 887 de salariaţi, iar la CFR Călători 240 de persoane, potrivit Monitorului Oficial.

  Faţă de 2008 (ultimul an în care au fost depuse bilanţurile la Ministerul de Finanţe), numărul de personal al companiilor din sistemul feroviar a scăzut până acum cu 10.242 de persoane.

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  Avocat Ianul Alexandra
  Apanova
  BTPay
  Electromagnetica
  DIGI
  arsc.ro
  roovi.ro
  Stiri Locale

  Curs valutar BNR

  02 Dec. 2022
  Euro (EUR)Euro4.9297
  Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
  Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
  Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
  Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

  convertor valutar

  »=
  ?

  mai multe cotaţii valutare

  Cotaţii Emitenţi BVB
  Bursele din regiune
  Cotaţii fonduri mutuale
  Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro