Norofert Group anunţă o investiţie de 9,5 milioane de lei într-o fermă din judeţul Teleorman

G.U.
Piaţa de Capital / 22 februarie

Norofert Group anunţă o investiţie de 9,5 milioane de lei într-o fermă din judeţul Teleorman

Norofert Group, principalul producător român de inputuri organice, intenţionează să achiziţioneze o fermă de 1.000 de hectare în localitatea Zimnicea, judeţul Teleorman, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Valoarea tranzacţiei se ridică la 9,5 milioane de lei.

Vlad Popescu, CEO Norofert SA, a declarat: "Încă de la listarea companiei noastre pe BVB, una dintre ideile de dezvoltare a afacerii a fost achiziţionarea unei ferme care să fie deja utilată şi pregătită să funcţioneze încă din prima zi. În ultimul an am analizat posibilitatea unor diverse investiţii şi în cele din urmă am decis să achiziţionăm ferma localizată în Zimnicea şi care se află într-o stare excelentă de funcţionare. Judeţul Teleorman este unul de tradiţie pentru agricultură, iar calitatea solului şi faptul că ferma este situată în apropiere de Portul Zimnicea de la Dunăre sunt câteva dintre punctele forte pentru care ne-am propus să realizăm această investiţie. Ne dorim ca noua linie de business să devină una strategică în dezvoltarea Norofert Group."

Conform comunicatului, ferma, operată de o companie locală înfiinţată în anul 2006, are o suprafaţă de 1.000 de hectare aflate în arendă. Ferma este 84% compactă, 400 de hectare sunt deja irigabile, iar preţul arendei este unul atractiv. Norofert are în plan să introducă agricultura ecologică pe toată suprafaţa fermei începând cu anul 2021.

Situată la 5 km distanţă de Portul Zimnicea de la Dunăre, Norofert intenţionează să dezvolte capacităţi de încărcare barje la Dunăre pentru business-ul său de trading cu cereale ecologice. Această capacitate de încărcare reprezintă un hub logistic excelent pentru activitatea principală a Norofert. Orice tipuri de culturi bio, produse sau primite în schimbul inputurilor ecologice, pot fi vândute la export pe Dunăre.

În cadrul fermei există aproximativ 3.000 metri pătraţi de depozite, precum şi o gamă completă de echipamente agricole aflate într-o stare excelentă. Acestea au cel mult trei ani vechime şi pot opera peste 1.800 de hectare de teren.

Pe termen scurt, Norofert are în vedere realizarea unor investiţii de modernizare şi mărire a capacităţii de stocare, extinderea terenului arabil până la 2.000 de hectare şi transformarea unei părţi din fermă în instalaţie de testare a produselor Norofert.

Prin sinergiile realizate la nivel de business, Norofert se aşteaptă ca beneficiile financiare aduse de fermă să fie semnificative. Din punct de vedere economic, efectele asupra activităţii vor fi vizibile începând cu anul viitor. Conform previziunilor iniţiale realizate de Norofert, veniturile totale din culturile de grâu şi floarea-soarelui, precum şi din subvenţii vor ajunge la 7,5 milioane de lei în 2022, iar profitul este estimat la 3,5 milioane de lei.

Potrivit sursei citate, achiziţia va fi finanţată printr-o combinaţie de facilităţi de credit bancare şi fonduri ale companiei. Tranzacţia va fi pusă pe ordinea de zi la următoarea întrunire a Adunării Generale a Acţionarilor societăţii, programată să aibă loc în data de 20 aprilie 2021.

Norofert Group este o companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Compania are o capitalizare de piaţă de 215 milioane de lei. În 2020, acţiunile Norofert au fost cele mai tranzacţionate instrumente financiare de pe piaţa AeRO.

În data de 22 februarie 2021 a început procesul de majorare a capitalului prin care compania intenţionează să strângă peste 7 milioane de lei. În prima etapă, investitorii pot tranzacţiona drepturile de preferinţă. Ulterior perioadei de tranzacţionare, deţinătorii de drepturi NRFR01 vor putea subscrie acţiuni noi în cadrul Etapei 1 a majorării, între 12 martie - 11 aprilie 2021. Pentru subscrierea unei acţiuni noi în cadrul majorării sunt necesare 14,58898 drepturi de preferinţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro