Abonament gratuit

NUCLEARELECTRICA CĂTRE MINISTERUL ENERGIEI:"Nu avem bani pentru dividende suplimentare"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"Nu avem bani pentru dividende suplimentare"

Nuclearelectrica (SNN) nu are bani pentru a distribui dividende suplimentare, spune conducerea companiei într-o notă de informare publicată pe site-ul producătorului de energie nucleară, ca urmare a solicitării adresate de Ministerul Energiei privind distribuţia de dividende suplimentare.

"La data de 31 decembrie 2018, SNN are, în contul «Alte rezerve - surse proprii de finanţare» suma de 29,8 milioane de lei, reprezentând partea din profit repartizată în anii anteriori la «alte rezerve - surse proprii de finanţare».

Totodată, la data de 31 decembrie 2018, societatea are încheiate contracte aferente investiţiilor ce urmează a fi executate în anul 2019 în valoa-re totală de peste 130 milioane lei", menţionează conducerea Nuclearelectrica în document, adăugând: "Având în vedere considerentele de mai sus, Consiliul de Administraţie informează acţionarii despre faptul că societatea nu poate distribui dividende suplimentare conform art. 43 din OUG nr. 114/2018".

Este o poziţie care vine în condiţiile în care, la data de 3 mai, Ministerul Energiei, acţionar majoritar al producătroului de energie nucleară, a cerut companiei informaţii referitoa-re la analiza şi decizia conducerii SNN privind distribuirea şi virarea, sub formă de dividend sau vărsăminte la bugetul statului, a 35% din sumele repartizate la alte rezerve.

Pentru acest an, acţionarii SNN au aprobat deja distribuirea ca dividende a sumei de 378,91 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproape întregul profit obţinut de companie în 2018.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 82,49% din compania a cărei capitalizare la Bursa de Valori Bucureşti este de 3,3 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS