Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

O firmă din Iaşi va prelua terenul Korona Mall pentru şapte milioane de euro

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii /

De teren ar fi interesat, susţin surse din piaţă, omul de afaceri Iulian Dascălu, cel care a construit centrele comerciale "Iulius Mall" 

Polonezii de la Echo Investment au găsit cumpărător pentru terenul pe care urmau să dezvolte Korona Mall, centrul comercial anunţat încă din 2009. Polonezii, controlaţi de Michal Solowow, al treilea cel mai bogat în ţara sa, au cumpărat terenul pe care se afla compania Fartec în 2007 pentru circa 24 de milioane de euro. Acum, potrivit unor surse din piaţă, pentru terenul respectiv există o promisiune de vânzare, valabilă până la finele anului, pentru şapte milioane de euro, cumpărătorul fiind o companie din Iaşi, Terra Land SRL, controlată de omul de afaceri Eusebiu Mihail Siminiceanu.

Potrivit altor surse din piaţa imobiliară, pe teren ar fi pus ochii, însă, Iulian Dascălu, cel care a construit mai multe centre comerciale sub brandul Iulius Mall. "Probabil că firma actuală a preluat terenul şi se va ocupa de obţinerea autorizaţiilor necesare în vederea dezvoltării ulterioare a unui proiect fie de retail, fie rezidenţial. Este o practică normală în lumea dezvoltatorilor", explică oamenii din domeniu. De altfel, potrivit presei, Siminiceanu este doar un intermediar pe piaţa imobiliară, cumpărând terenuri pe care apoi le vinde cu un anumit profit.

Polonezii anunţaseră în 2009 că intenţionează să construiască un mall cu 55.000 de metri pătraţi de spaţii de retail. Ulterior, din cauza crizei, proiectul a fost redimensionat de mai multe ori, investiţia anunţată reducându-se treptat până la 50 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie