O instanţă americană va audia în septembrie contestaţiile la posibila interzicere a TikTok

S.B.
Internaţional / 29 mai

O instanţă americană va audia în septembrie contestaţiile la posibila interzicere a TikTok

O curte de apel din SUA a stabilit marţi o procedură rapidă pentru a lua în considerare contestaţiile legale faţă de o nouă lege care cere grupului ByteDance, cu sediul în China, să cedeze activele TikTok din SUA până pe 19 ianuarie sau ca platforma de socializare să fie interzisă, informează news.ro.

Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Districtul Columbia a dispus ca acest caz să fie discutat oral în septembrie, după ce TikTok, ByteDance şi un grup de creatori de conţinut ai TikTok s-au alăturat Departamentului de Justiţie la începutul acestei luni pentru a solicita instanţei o procedură rapidă.

Pe 14 mai, un grup de creatori ai TikTok au depus o acţiune pentru a bloca legea care ar putea interzice aplicaţia folosită de 170 de milioane de americani, spunând că a avut "un efect profund asupra vieţii americane", după ce TikTok şi compania-mamă ByteDance au intentat un proces similar.

Conform programului curţii de apel, creatorii, TikTok şi ByteDance trebuie să depună documente juridice până pe 20 iunie, iar Departamentul de Justiţie până pe 26 iulie, iar răspunsurile să vină până pe 15 august.

TikTok a spus că, cu o procedură rapidă, consideră că contestaţia legală poate fi rezolvată fără a fi nevoie să solicite măsuri preliminare de urgenţă.

TikTok şi Departamentul de Justiţie au solicitat o decizie până pe 6 decembrie, pentru a solicita o revizuire de la Curtea Supremă, dacă va fi necesară.

Legea, semnată de preşedintele Joe Biden pe 24 aprilie, acordă ByteDance un termen până pe 19 ianuarie pentru a vinde TikTok sau a se confrunta cu o interdicţie.

Casa Albă spune că doreşte ca proprietatea din China să înceteze din motive de securitate naţională, dar nu o interzicere a TikTok.

Legea interzice magazinelor de aplicaţii precum Apple şi Google, parte a grupului Alphabet, să ofere aplicaţia TikTok şi împiedică serviciile de găzduire pe internet să accepte TikTok, cu excepţia cazului în care ByteDance renunţă la TikTok.

Concepută în urma îngrijorărilor parlamentarilor americani că China ar putea accesa date despre americani sau să-i spioneze cu ajutorul aplicaţiei, măsura a fost adoptată în majoritate covârşitoare în Congres, la doar câteva săptămâni după ce a fost introdusă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb