Abonament gratuit

O mină din Suedia se redeschide datorită cererii pentru materiale necesare bateriilor de pe maşinile electrice

D.I.
Internaţional #Auto /

O mină din Suedia se redeschide datorită cererii pentru materiale necesare bateriilor de pe maşinile electrice

O mină din Suedia care s-a închis acum 17 ani se pregăteşte să-şi reia operaţiunile datorită cererii de grafit care să fie folosit la fabricaţia bateriilor pentru maşini electrice, informează Bloomberg.

În mai multe locuri din Europa se pregătesc noi mine, iar cererea pentru materiale precum cobalt şi litiu schimbă peisajul industrial, În prezent sunt trei milioane de maşini electrice în lume, dar estimările arată că vor fi sute de milioane în 2040.

Mina Woxna, situată la 250 km de Stockholm, a fost închisă în 2001 din cauză că preţul grafitului a scăzut. Acum, o companie canadiană se pregăteşte să reia operaţiunile, mai ales că grafitul, celebru pentru utilizarea sa la fabricarea creioanelor, este o componentă de bază pentru bateriile maşinilor electrice.

Grafitul este un mineral folosit mai ales în industria siderurgică unde izolează furnale, iar conform şefului Leading Edge, compania care relansează mina, la o baterie de Tesla care costă 20.000 de dolari, grafitul "contribuie" cu 1.200 dolari.

Grafitul poate fi produs şi sintetic, dar costurile extragerii grafitului în stare naturală. pură, pot fi cu câteva zeci de procente mai mici.

Litiul şi cobaltul sunt materialele cu cea mai mare căutare când este vorba de producţia bateriilor, iar marii producători auto au semnat înţelegeri de sute de milioane de euro pentru a se asigura că vor avea de unde cumpăra aceste metale în viitor.

În plus, Europa are o problemă fiindcă nu are fabrici mari de baterii şi depinde de China, astfel că au fost numeroase apeluri pentru ca mai multe companii mari să investească împreună pentru capacităţi de producţie. Deja au fost anunţate investiţii în Polonia şi Germania pentru producţia de baterii şi maşini electrice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS