Olimpiada se va desfăşura într-o "situaţie dificilă"

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 15 aprilie

Olimpiada se va desfăşura într-o "situaţie dificilă"

Jocurile Olimpice din această vară se vor desfăşura indiferent de evoluţia crizei sanitare. Toţi cei implicaţi, de la organizatori la sportivi îşi doresc acest lucru, astfel încât să nu se ajungă la situaţia nedorită a anulării competiţiei. Cu toate acestea semnalele nu sunt dintre cele mai optimiste.

Organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo în această vară va fi "cu adevărat dificilă", din cauza situaţiei sanitare legate de pandemie, a apreciat preşedintele Asociaţiei medicale din capitala Japoniei, cu exact 100 de zile înaintea ceremoniei de deschidere a competiţiei. "Dacă numărul cazurilor de infectare continuă să crească, va fi dificilă organizarea Jocurilor Olimpice în forma lor actuală, cu sportivi venind din toate ţările, chiar dacă nu va exista public", a avertizat Haruo Ozaki, citat de cotidianul Sports Hochi. Responsabilul medical japonez a repetat preocupările pe pagina sa de Facebook, subliniind că a admirat personal performanţele recente ale unor sportivi japonezi: "Nu mi-am putut stăpâni lacrimile când am văzut performanţele înotătoarei Rikako Ikee, revenită în competiţie după ce a fost diagnosticată cu leucemie în 2019, şi ale jucătorului de golf Hideki Matsuyama, devenit duminică primul japonez care câştigă un titlu de Mare Şlem la această disciplină, dar, din punctul meu de vedere, ca responsabil medical, aş spune că găzduirea Jocurilor este cu adevărat dificilă. Mi-aş dori cu adevărat ca organizatorii să prezinte măsuri concrete pentru a evita creşterea infectărilor şi a solicita cooperarea tuturor pentru binele sportivilor".

În ciuda asigurărilor organizatorilor, persistenţa pandemiei şi reapariţia bruscă a coronavirusului, inclusiv în Japonia, perturbă pregătirile pentru Jocuri şi alimentează incertitudinea cu privire la posibilitatea şi oportunitatea de a organiza evenimentul în această vară. Noi restricţii sanitare sunt în vigoare la Tokyo şi în alte oraşe nipone, probe test pentru JO au fost amânate, iar adunările cu ocazia ştafetei torţei olimpice au fost reduse drastic. În schimb, conducerea CIO susţine cu tărie că jocurile se vor desfăşura la data programată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

05 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9254
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1035
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7030
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro