Abonament gratuit

OMV confirmă negocierile pentru achiziţionarea unei participaţii de 4,7 miliarde de dolari la Borealis

F.F.
Internaţional /

OMV confirmă negocierile pentru achiziţionarea unei participaţii de 4,7 miliarde de dolari la Borealis

Grupul energetic austriac OMV AG a confirmat vineri seara că discută majorarea la 75% a participaţiei sale deţinute la producătorul de mase plastice Borealis, într-o tranzacţie evaluată la 4,7 miliarde de dolari, transmit Bloomberg şi Reuters.

Ar fi cea mai mare tranzacţie din istoria OMV, apreciază analiştii.

Mubadala, fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi, deţine 64% din Borealis, în timp ce participaţia OMV este de 36%. La rândul său, Mubadala este al doilea mare acţionar al OMV, după statul austriac.

"OMV ŞI Mubadala negociază în prezent achiziţionarea a încă 39% din acţiunile Borealis AG de către OMV, valoarea achiziţiei fiind de 4,68 miliarde de dolari", a anunţat într-un comunicat grupul energetic austriac, confirmând informaţiile apărute în publicaţia austriacă Der Standard.

Tranzacţia se află pe agenda reuniunii de miercuri a Board-ului de Supervizare, care urmează să semneze achiziţia, a anunţat Der Standard, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

"Consiliul de Supervizare nu a decis încă asupra potenţialei tranzacţii dar ne aşteptăm la o decizie corespunzătoare cât mai curând posibil". Acordul trebuie aprobat de reprezentanţii Mubadala, precizează OMV într-un comunicat.

OMV intenţionează să recicleze masele plastice folosite şi să le convertească în ţiţei sintetic, dar şi să se extindă în Orientul Mijlociu. Compania intenţionează să vândă unele active dar nu a decis încă ce va vinde, susţine Der Standard.

În comunicatul OMV nu se face referire la activele care ar putea fi scoase la vânzare iar purtătorul de cuvânt al OMV a refuzat să comenteze informaţia.

"Potenţiala tranzacţie va extinde lanţul de producţie al OMV în sectorul petrochimic şi va permite companiei să-şi consolideze deplin rezultatele", se arată în comunicatul grupului energetic austriac.

Directorul general al OMV, Rainer Seele, a afirmat că vrea să se concentreze pe sectorul petrochimic din Orientul Mijlociu şi Asia, unde cererea consumatorilor este în creştere.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. :)))) sunt adorabili baietii astia de la OMV! Auf wiedersehen (ger. La revedere) OMV! Tschüss (ger. Pa!) !

   

  Stat Roman! La momentul potrivit (si iti ordon sa urmaresti Momentul Potrivit) sa repreiei Petrom din mainile OMV!  

  Cineva undeva pregateste ceva absolut spectaculos care o sa bage OMV in faliment (aproape) si care ii va obliga sa se retraga de pe piete cheie ... printre care Romania!  

  Daca Statul Roman nu face uz de dreptul preemptiv fata de dezinvestirea OMV ... e grav capusat de tradatori de tara! Si nu dezvolt aici implicatiile acestui fapt ... pentru tradatori si familiile lor, luati unul cate unul!  

   

  Daaaaaar, pentru moment sa dea drumul efectiv la extractia de gaze din Marea Neagra! Dupa aia acel cineva undeva incepe operatiunile speciale :)))))) Pentru moment OMV sa inceapa extractia din Marea Neagra! Imediat !  

  Ce au stricat niste cretini dand petrolul in mainile austriecilor va repara cineva deosebit de smecher cu manutzele bine implantate in viitor! :))  

  1. Romania a fost jumulita de tot ce avea mai de pret economic.

   Consider (in mod corect) ca exista libertatea ca eventual intreaga lume sa fie distrusa pentru ca Romania sa isi reintre in drepturi cu privire la ce e al ei.

   Dictum meum pactum! ...Fraierii au fost avertizati , caci cuvantul meu e puternic, cu esente tari de viitor..... asta daca stiti si latina, nu doar manello .... si dansuri din buric :))  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS