OMV l-a numit director executiv pe Rainer Seele, şeful companiei germane Wintershall

Companii #Energie / 28 martie 2015

OMV l-a numit director executiv pe Rainer Seele, şeful companiei germane Wintershall

Rainer Seele, preşedintele board-ului Wintershall, cel mai mare producător de petrol şi gaze din Germania, va prelua funcţia de director executiv al OMV de la 1 iulie, în condiţiile în care actualul CEO, Gerhard Roiss, va pleca de la conducerea grupului austriac la finalul lunii iunie.

Rainer Seele a acceptat poziţia propusă şi va fi numit în funcţie pentru trei ani, cu o opţiune de prelungire de doi ani.

Născut în 1960, Rainer Seele este, din octombrie 2009, şeful Wintershall, ce produce petrol şi gaze naturale. Seele a studiat chimie la Universitatea Göttingen şi şi-a început cariera în divizia de cercetare a producătorului de materiale chimice BASF, din Germania. Potrivit Bloomberg, între 2000 şi 2009, Rainer Seele a ocupat diverse funcţii de conducere în Wingas (firmă germană de distribuţie a gazelor naturale).

Cu peste 2.500 de colaboratori în mai mult de 40 de ţări, Wintershall este unul dintre cei mai apropiaţi parteneri ai Gazprom (cu care are operaţiuni comune chiar şi în Siberia) şi a încheiat anul 2014 cu un profit de peste 1 miliard de euro, pentru a patra oară consecutiv. Profitul după impozitare şi plata intereselor minoritare s-a ridicat la 1,464 miliarde de euro, faţă de 1,73 miliarde de euro în 2013.

Rainer Seele este şi preşedinte al Camerei de comerţ Germania - Rusia (CCGR), încă din martie 2012, şi consul onorific al României la Kassel (district urban al Germaniei, centru administrativ a regiunii Kassel şi districtului Kassel, landul Hessa).

"Motivul pentru care Germania şi Rusia sunt parteneri puternici şi, mai ales, parteneri pe termen lung, este faptul că firmele din ambele ţări recunosc că un dialog continuu furnizează bazele pentru succesul reciproc", spunea Seele la acel moment.

În luna octombrie a anului trecut, Consiliul director al companiei a convenit cu directorul general executiv Gerhard Roiss ca acesta să demisioneze de la conducerea grupului austriac începând cu data de 30 iunie 2015, cu aproape doi mai devreme decât mandatul iniţial, pr fondul rezultatelor financiare slabe ale companiei.

Roiss a fost numit CEO al OMV în 2011, iar în 2013 grupul austriac i-a extins contractul până în martie 2017.

Profitul înainte de taxe şi dobânzi al OMV a scăzut cu 59% în 2014, de la 2,6 miliarde de euro în urmă cu un an la 1,05 miliarde de euro. Profitul net ajustat al grupului austriac, atribuibil acţionarilor a urcat anul trecut cu 2%, de la 1,11 miliarde de euro în 2013 la 1,13 miliarde de euro.

Vânzările OMV au scăzut cu 15% anul trecut faţă de 2013, de la 42,4 miliarde de euro la 35,9 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro