OMV PETROM:investiţii de 21 de milioane euro la Petrobrazi pentru creşterea capacităţii de amestec de biocombustibili

A.B.
Companii /

investiţii de 21 de milioane euro la Petrobrazi pentru creşterea capacităţii de amestec de biocombustibili

OMV Petrom a crescut capacitatea anuală de amestec cu biocombustibili la Petrobrazi, de la 200 de kilotone la aproximativ 350 de kilotone, pentru a furnizacarburanţi cu cantităţi crescute de bio-componenţi în produse finite, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Utilizarea carburanţilor cu conţinut bio crescut contribuie la atingerea obiectivelor UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a investit aproximativ 21 de milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru a creşte capacitatea de amestec şi pentru a îmbunătăţi infrastructura pentru transportul, descărcarea şi depozitarea bio-componenţilor în rafinărie. OMV Petrom furnizează carburanţi cu un conţinut bio volumetric de 6,5% în motorină şi 8% în benzină.

În urma investiţiilor de aproximativ 21 de milioane EUR alocate începând cu 2018, Petrobrazi a mărit capacitatea de amestecare a bio-componenţilor în carburanţi de la 200 kilotone la aproximativ 350 kilotone de biocombustibili pe an. Conform reglementărilor europene, conţinutul de energie regenerabilă din carburanţii din transport trebuie să crească de la 10%, în 2020, la 14% în 2030, pentru a sprijini obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transport. Ţintele de bio-componenţi sunt stabilite ca obiective de substituţie energetică, unde fiecare combustibil are un conţinut de energie diferit.

"Suntem o companie energetică şi vrem să facem parte din soluţia pentru o energie mai curată. Investim în obţinerea de carburant cu un nivel ridicat de conţinut bio, precum şi în soluţii alternative pentru mobilitate şi în diverse alte proiecte sustenabile. Este un efort combinat la toate nivelurile companiei noastre, deoarece ne propunem să reducem emisiile de carbon cu 27% până în 2025 faţă de 2010", a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an şi, începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde EUR în rafinărie. O treime din această investiţie a contribuit la reducerea impactului asupra mediului. Prin investiţii susţinute, OMV Petrom a redus emisiile de carbon ale operaţiunilor sale cu 22% în 2019 faţă de 2010. OMV Petrom este una din primele companii din România semnatară a UN Global Compact, încă din 2013 şi, prin acest proiect, contribuim la atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabila 13 - Acţiuni Climatice. Totodată, suntem prima companie din România care şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro