OMV Petrom va distribui dividente de 1,76 miliarde de lei

G.U.
Piaţa de Capital / 27 aprilie

OMV Petrom va distribui dividente de 1,76 miliarde de lei

OMV Petrom a adoptat în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 27 aprilie 2021 aprobarea bugetului OMV Petrom SA pentru anul în curs, distribuirea de dividende aferente anului financiar 2020 si numirea a patru noi membri in Consiliul de Supraveghere, conform unui comunicat de presă.

"OMV Petrom îşi onorează angajamentele faţă de acţionarii săi, inclusiv statul român, şi alocă dividende la nivelul anului 2019, în pofida mediului volatil şi plin de provocări creat de pandemie. Randamentul dividendelor este unul competitiv, comparativ cu cel al competitorilor noştri regionali. Acest lucru reflectă buna performanţă financiară şi operaţională înregistrată de OMV Petrom într-o perioadă în care rezilienţa industriei noastre a fost pusă de pandemie la grea încercare, de-a lungul întregului lanţ valoric", a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Potrivit sursei citate, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat propunerea Directoratului de a distribui dividende în valoare bruta de 0,031 lei/acţiune pentru anul financiar 2020, menţinând acelaşi nivel cu cel din anul financiar 2019. Valoarea totală brută a dividendelor de distribuit se ridică la 1,76 miliarde de lei, reprezentând 136% din profitul net al grupului atribuibil acţionarilor OMV Petrom S.A. pentru anul 2020.

Aproximativ 360 milioane de lei vor fi distribuite către statul român, care deţine, prin Ministerul Energiei, 20,6% din acţiunile OMV Petrom S.A. Din 2005 şi până în 2020, OMV Petrom a distribuit către statul român dividende în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de lei (inclusiv sumele care urmează a fi plătite în 2021 pentru anul fiscal 2020).

De asemenea, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat bugetul OMV Petrom S.A. pentru 2021, care prevede investiţii in valoare de 3,3 miliarde lei, se menţionează în comunicat.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat numirea a patru noi membri in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, respectiv Elena Skvortsova, Wolfram Krenn, Răzvan Nicolescu şi Marius Ştefan alături de membrii existenţi Rainer Seele, Johann Pleininger, Daniel Turnheim, Jochen Weise şi Niculae Havrileţ. Mandatul Consiliului de Supraveghere va fi de 4 ani şi va începe din data de 28 aprilie 2021.

Pe baza propunerii Consiliului de Supraveghere, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor OMV Petrom a aprobat, de asemenea, o Politică de Remunerare, care să fie aplicabilă începând cu anul financiar 2021, pentru Directoratul şi Consiliul de Supraveghere al Companiei.

Remuneraţia variabilă a Directoratului OMV Petrom include criterii direct legate de performanţa sustenabilităţii companiei (rata totală a accidentelor înregistrabile, obiectivele de reducere a emisiilor de carbon, alte KPI-uri HSSE etc.). Acest lucru reflectă angajamentul companiei de a se concentra asupra priorităţilor sociale şi de mediu relevante pentru industria petrolieră şi a gazelor, OMV Petrom şi acţionarii săi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

18 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2724
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8686
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9692

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro