One United Properties ţinteşte listarea la BVB

J.P.
Piaţa de Capital / 19 aprilie 2021

One United Properties ţinteşte listarea la BVB

Compania One United Properties anunţă intenţia de a se lista pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, demers ce a fost aprobat în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor de astăzi, conform unui comunicat remis Redacţiei.

Dezvoltatorul ia în considerare listarea la BVB printr-o ofertă publică iniţială. Intermediarul ofertei este BRK Financial Group, în timp ce Swiss Capital va face parte din grupul de distribuţie.

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care în prezent deţin 75% din acţionariatul companiei şi sunt singurii membri executivi ai consiliului de administraţie, restul celorlalţi cinci membri fiind neexecutivi. Cei doi fondatori vor rămâne la conducerea societăţii şi după listarea acesteia la BVB. "Încă de la lansarea proiectelor sub brandul One, ne-am propus să inovăm continuu în ceea ce priveşte construirea clădirilor eficiente energetic şi durabile şi ne-am concentrat eforturile pe redefinirea conceptului de locuire urbană la standarde occidentale. Planurile noastre de creştere a companiei continuă şi prin listarea la bursă, care va duce compania la nivelul următor în strategia noastră pe termen lung, va diversifica opţiunile disponibile pentru accesarea de capital pentru proiectele noastre inovatoare din domeniul imobiliar, va permite unei noi categorii de investitori să ni se alăture şi va spori lichiditatea pentru acţionarii companiei", spune Victor Căpitanu, co-fondator One United Properties.

Cei doi fondatori au investit în imobiliare încă din 2000 şi au dezvoltat prima clădire rezidenţială în 2006, apoi începând cu 2013 au extins proiectele imobiliare sub marca One, transformând-o în lider al pieţei rezidenţiale de lux din România, cu multiple premii pentru arhitectură, design, dezvoltare, dar şi pentru sustenabilitate.

Compania a avut o creştere rapidă şi s-a transformat într-un business profitabil, fiind autor al unor proiecte imobiliare reper pe piaţa românească. Printre acestea se numără One Floreasca City, proiect premiat internaţional la International Property Awards 2019-2020 cu "Best Sustainable Residential Development". Proiectul multifucţional a fost conceput încă de la început ca un proiect arhitectural de referinţă, o expresie a viziunii contemporane, durabilităţii şi integrării comunităţii, cu focus crescut pe facilităţile oferite rezidenţilor, dar şi comunităţii. One Cotroceni Park este cel mai ambiţios proiect de regenerare urbană aflat în prezent în dezvoltare în Bucureşti, cu funcţiune mixtă, dezvoltat în jurul conceptului Live / Work / Play. O premieră este şi proiectul One Peninsula, pe care compania îl dezvoltă în cartierul Floreasca şi care este singurul club rezidenţial din Bucureşti cu sistem de climatizare cu pompe de căldură cu sursă geotermală. Alte proiecte de referinţă semnate de One United Properties sunt One Herăstrău Park, One Charles de Gaulle, One Herăstrău Plaza, One Verdi Park sau One Herăstrău Towers.

Toate proiectele rezidenţiale One United Properties sunt certificate "Green Homes" de către Romania Green Building Council, iar întregul portofoliu de birouri al companiei este în curs de certificare WELL Health and Safety, cea mai riguroasă certificare axată pe beneficiile angajaţilor la locul de muncă.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Chiar par pusi pe treaba cei de la BRK.

  In sfarsit o oferta de dimensiuni mari care sa mai aspire din banii tinuti la ciorap. 

  1. Toti SPECULEAZA IPO-uri cand e BULA "Margin DEBT" in piata GLOBALA.

   Vedem cand se inchide robinetul cine ramane si cu ce ramane. 

   Este o deplasare Exagerata in Cotatii Active si mediana veniturilor (nominale cel putin, ca sa nu vorbim si de termeni reali) din piata. 

   Cine Speculeaza / Pariaza ca "Delta" dinte exponentialitate active si venituri poate urca la infinit PARIAZA PROST DE TOT. 

   Istoria o sa ii tranteasca la pamant iar colaterale toxice vor ajunge iar pe balantele bancare. 

   Nu ai cum sa ai Delta de peste X12 pe o periada atat de mare (istoric), poti sa ai ciclic odata cu bula in Margin Debt (care se vede din satelit si in Imobiliare si in Bursa) dar ea este supusa riscului de trantire la pamant si intoarcerea la fundamente real economice. 

   Unde este bursa sa mai posteze GRAFICUL cu exponentialitatea in cerere nominala preturi la active? 

   Acum cv ani postau des, erau pe subiect in depresie, acum pe varf le este frica sa posteze bula? 

   Sau au spus fondurile sa stea cuminti ca sa nu grabeasca caderea? 

   Cotatiile activelor unei tari nu se calucleaza si exprima REAL in alte VALUTE Internationale! 

   semnat comenturi "cretine" 

  Prima data aparusera titluri care vorbeau de un IPO. Acum vad ca e doar un alt plasament privat cum e datina pe la noi. O sa suprascrie in 7sec sau ceva, ca la randament 6x la deschidere, n-ar avea de ce sa nu...

  1. Din articol se intelege de IPO... poate ne vlarifica Bursa despre ce e vorba....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9716
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9007
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3183

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb