ICT

Opera lui Ghenie, mai scumpă decât portofoliul Constantin Brâncuşi

G.U.
Cultură / 06 aprilie

Fallen Angel - Adrian Ghenie

Fallen Angel - Adrian Ghenie

Cei mai mari artişti români din toate timpurile, conform ultimului top al valorii publice de adjudecare a operelor de artă, Constantin Brâncuşi şi Adrian Ghenie se întâlnesc peste două săptămâni în Licitaţia de Artă Contemporană organizată de Casa de Licitaţii A10 by Artmark. În cadrul evenimentului din 20 aprilie Adrian Ghenie este prezent cu două opere, iar Constantin Brâncuşi cu un portofoliu compus dintr-un obiect-simbol şi 4 fotografii celebre, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Pentru 30.000 de euro va fi scoasă la licitaţie "Fallen Angel", o compoziţie cu mai multe personaje aparţinând lumii paradisiace, semnată de Adrian Ghenie la începutul anilor 2000. O lucrare din aceeaşi serie a fost adjudecată în cadrul primei licitaţii de Artă Contemporană din 2021, pe 18 februarie, pentru 129.000 de euro.

Potrivit sursei citate, Constantin Brâncuşi, prezent în mod excepţional în licitaţie cu un obiect din seria experimentelor de atelier realizate în plumb, denumită de literatura de specialitate "Canarul", are un preţ de pornire de doar 3.000 de euro. Obiectul provine din Fondul Brâncuşi, colecţia Alexandru Istrati şi Natalia Dumitrescu, şi a mai participat în trecut, alături de alte 3 piese, la expoziţia organizată la Paris cu ocazia licitaţiei Artcurial în 2010. Un obiect din aceeaşi serie a fost adjudecat în luna februarie a acestui an, în cadrul licitaţiei Artmark, pentru 18.000 de euro.

Într-o formă simbolică îl regăsim pe Constantin Brâncuşi şi în câteva fotografii prezente în licitaţie. Trei dintre operele realizate de părintele sculpturii moderne au fost surprinse în fotografie de către Muzeul de Artă din Philadelphia cu ocazia celebrei expoziţii retrospective itinerante începând cu 1957. Astăzi, instantaneele sunt scoase la vânzare în cadrul evenimentului din 20 aprilie, fiind vorba de "Portretul lui George", sculptură în marmură care se află astăzi în colecţia Muzeului Guggenheim din New York (donată de George Farquhar Jr.), de "Endless Column", care se află astăzi în colecţia MOMA New York (donată de Mary Sisler), precum şi de "Head", o variantă din 1918 a "Muzei", după cea din 1912. Fotografiile au un preţ de pornire cuprins între 1.000 şi 1.500 de euro fiecare, se menţionează în comunicat.

Peste 200 de lucrări ale artiştilor români contemporani - Corneliu Baba, Horia Damian, Constantin Piliuţă, Sabin Bălaşa, Ştefan Câlţia, Gheorghe Fikl, Felix Aftene, Marius Bercea, Roman Tolici şi alţii - alcătuiesc Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană care va avea loc online pe platforma Artmark Live, marţi pe 20 aprilie, ora 18:30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro