OPINIINeşantajabilul "Felix", în suspensie

MAKE
Ziarul BURSA #Editorial / 13 septembrie 2006

MAKE

Cu toate că umblă la cravată şi costum, dom" profesor Voiculescu îmi pare cam neserios - el strânge semnături în Parlament să-l suspende pe Băses-cu de la Preşedinţie, pentru că un tip l-a auzit pe preşedinte că făcea politică la cârciumă cu Videanu, Berceanu şi Blaga.

Lider al Partidului Conservator, Dan Voiculescu spune, pe bază a ceea ce a tras cu urechea tipul din cârciumă, că Băsescu făcea cu foştii colegi de partid un proiect politic pentru realizarea unui partid prezidenţial şi că şi-a arătat intenţia să submineze celelalte partide.

Tipul din cârciumă a apărut la televizor, normal, la Antena 3 (a lui Voiculescu, pardon, nu Dan, ci fiicele lui - garanţie că postul TV este "independent", vezi Doamne, ele au o politică editorială fără nicio legătură cu "papá", cel care le-a făcut-o cadou!).

De când l-am văzut pe tip pe micul ecran, mă tot munceşte o întrebare: cum dracu" a găsit el drumul către Antena 3?!

Aud că tipul are un frate ziarist - a naibii coincidenţă!, la Antena 3. Fraţii, înţeleg că se pricep amândoi la politică şi se-ntâmplă, lângă masa preşedintelui acela care nu-i ziarist, bea o bere şi trage cu urechea...După care apare la Antena 3 şi-l toarnă pe Băsescu, în direct.

Mie, unuia, îmi miroase a metodă de tip "Felix".

Aşa făceau: trăgeau cu urechea, vorbeau cu tine, se dădeau prietenoşi, cică făceau fotografii cu tine de drag, dar, de fapt ca să aibă probă...şi după aia, te trozneau.

Trebuie că "Felix" se simte foarte la ananghie, de vreme ce apelează la metodele vechi, într-atât de transparent! Ne face să nu mai avem nevoie de nicio deconspirare, în ceea ce-l priveşte. Ne ajunge să recunoaştem "şcoala".

Cât despre "proiectul politic"...frate!, să zici că preşedintele şi liderii PD lucrau în cârciumă la un proiect politic este caraghios. Chiar dacă vor fi făcut-o, relatarea unui martor (care pare să fie fratele unui angajat al fiicelor lui "Felix") şi chiar înregistrarea audio a acelor discuţii nu reprezintă dovadă.

Nici nu ştiu cum ar putea fi probată o astfel de acuzaţie: patru politicieni se întâlnesc la cârciumă şi ce discută ei? - politică! Este anormal?! Ce să fi discutat? Despre "Secretul Mariei" ? Sau "Din dragoste" ?

Şi dacă-i normal să discute politică, atunci tare greu este să deosebeşti între schimbul de opinii şi lucrul la un proiect politic. Să zici aşa, din prima, că tu ai putut discerne şi că era un "proiect politic", este, din nou, chestie de tip "Felix". Aşa făceau: te acuzau de ceva ce trebuia, de fapt, să dovedeas-că ei, iar tu rămâneai fără grai...Dacă ei nu puteau dovedi că-i aşa, atunci cum să dovedeşti tu că nu-i aşa?

De aceea, strângerea de semnături în Parlament pentru suspendarea lui Băsescu mi se pare o chestie neserioasă, chiar dacă-i făcută cu costum şi cravată.

S-au găsit, însă, politicieni care să spună că partidele lor nu se raliază acţiunii Partidului Conservator, "pentru că nu-i momentul acum, pe ultima sută de metri înainte de integrare". Alţii, care să persifleze Partidul Conservator că, având 1,5% în sondajele preferinţelor electorale, ridică pretenţia disproporţionată să-l suspende pe Băsescu care ar avea 50%. Ca şi când ar conta!

În loc să arate, simplu, că problema este neserioasă şi că nu există, ei vin cu argumente "temeinice".

Politica tâmpeşte...

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro