Opt foşti angajaţi ai SpaceX au depus acuzaţii de practici neloiale de muncă împotriva lui Elon Musk

V.G.
Internaţional / 18 noiembrie 2022

Opt foşti angajaţi ai SpaceX au depus acuzaţii de practici neloiale de muncă împotriva lui Elon Musk

Opt foşti angajaţi ai SpaceX au depus acuzaţii de practici neloiale de muncă la un consiliu al muncii din SUA împotriva producătorului de rachete, pretinzând că au fost eliberaţi din funcţii pentru că au vorbit împotriva fondatorului şi directorului general Elon Musk, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Angajaţii au declarat ieri că au fost concediaţi pentru că fac parte dintr-un grup care a redactat şi distribuit o scrisoare directorilor SpaceX, în iunie, criticându-l pe Musk, cea mai bogată persoană din lume, şi îndemnându-I pe directori să facă mai incluzivă cultura companiei.

SpaceX nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Reuters a scris în iunie că SpaceX a concediat cel puţin cinci angajaţi care au fost implicaţi în redactarea scrisorii, care l-a numit pe Musk "o distragere a atenţiei şi o ruşine pentru companie".

Acuzaţiile depuse miercuri la Consiliul Naţional pentru Relaţii de Muncă susţin că SpaceX a concediat cinci angajaţi a doua zi după dezvăluirea scrisorii şi alţi patru în cele două luni de după.

În timp ce doi dintre angajaţi au depus acuzaţii pe cont propriu, avocaţii au depus acuzaţii în numele altor şase care procedează în mod anonim.

Legea muncii din SUA interzice angajatorilor să concedieze lucrătorii care se unesc pentru a milita pentru condiţii de muncă mai bune. Atunci când NLRB constată că a fost încălcată această lege, poate dispune ca lucrătorii să fie reintegraţi şi să fie plătiţi retroactiv.

Musk, şeful producătorului de maşini electrice Tesla, se află în atenţia publică în umra achiziţiei Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, şi a încercărilor de a reface compania de social media după ce a avertizat despre un potenţial faliment.

Musk a fost, de asemenea, judecat săptămâna aceasta, în urma contestaţiei depuse de acţionari împotriva pachetului său de compensaţii de la Tesla, de 56 de miliarde de dolari.

Scrisoarea trimisă directorilor SpaceX în iunie s-a concentrat pe o serie de tweet-uri pe care Musk le-a publicat începând cu 2020, dintre care multe erau sugestive din punct de vedere sexual.

Potrivit angajaţilor, conduita lui Musk nu a fost aliniată cu politicile companiei privind diversitatea şi comportamentul necorespunzător la locul de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro