"Oracle" a cîştigat bătălia pentru "Retek"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 martie 2005

Producătorul american de software pentru afaceri "Oracle" a ajuns la un acord privind preluarea rivalului "Retek", în schimbul sumei de 631 milioane de dolari, cîştigînd astfel lupta cu rivalul său german, care urmărea să preia aceeaşi societate. Deşi consiliul de conducere al firmei "Retek" anunţa, la finele săptămînii trecute, că va recomanda, în unanimitate, Adunării Generale a Acţionarilor, să accepte noua ofertă a SAP, "Oracle" arată că SAP s-a retras din cursă, punînd astfel punct unui război al ofertelor şi contraofertelor, care a durat aproape o lună.

Oferta cîştigătoare, înaintată de "Oracle", este de 11,25 dolari pentru o acţiune "Retek", adică 631 milioane de dolari pentru cele 56,1 milioane de acţiuni "Retek". În plus, "Oracle" va achita taxa de 25 de milioane de dolari pentru anularea acordului de fuziune încheiat între SAP şi "Retek".

În urmă cu trei săptămîni, SAP a lansat prima ofertă de preluare a "Retek", propunînd un preţ de 8,50 dolari/acţiune sau 496 milioane de dolari pentru întrega companie. Ulterior, "Oracle" a înaintat o contraofertă de 9 dolari/titlu, nu înainte de a cumpăra aproximativ 5,5 milioane acţiuni sau 10% din "Retek". Joia trecută, SAP şi-a majorat oferta la 11 do-lari/acţiune, pentru ca imediat "Oracle" să-şi îmbunătăţească oferta la 11,25 dolari/acţiune.

"Retek" este un producător de programe de nişă, dedicate în special retailer-ilor. În 2004, compania a obţinut o cifră de afaceri de 174 milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro