Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Orange România va investi masiv în reţele de ultimă generaţie 4G

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii /

Veniturile au scăzut uşor anul trecut 

Veniturile Orange România au scăzut uşor anul trecut, cu 2,6%, la 913 milioane de euro, rezultatul fiind afectat printre altele de impactul noilor tarife de interconectare, în timp ce numărul de clienţi a crescut la 10,283 milioane.

Excluzând impactul deciziilor autorităţilor de reglementare a pieţei telecom, privind scăderea tarifelor de interconectare, veniturile Orange în România au crescut anul trecut cu 0,8% faţă de anul anterior. Tarifele de interconectare sau de terminare a apelurilor sunt plătite între operatori pentru convorbiri în afara reţelei.

Directorul general al Orange România, Jean-François Fallacher, a declarat: "În 2012, Orange România şi-a consolidat poziţia de lider de piaţă, nu doar din punctul de vedere al cotei de piaţă şi al cotei valorice, cât mai ales din perspectiva experienţei pe care a oferit-o clienţilor. Şi acest an va fi plin de încercări pentru operatorii telecom, având în vedere presiunea pe investiţii venită din partea deciziilor de reglementare. Cu toate aceastea, în 2013 intenţionăm să investim masiv în reţele de ultimă generaţie 4G, în extinderea portofoliului de servicii şi produse şi ne vom menţine atenţia asupra calităţii serviciilor şi a modului în care interacţionează cu clienţii noştri".

În trimestrul al patrulea, veniturile s-au situat la 233 milioane de euro, comparativ cu 243 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit datelor publicate, miercuri, de grupul France Telecom, care controlea­ză compania. Trimestrul al patrulea a fost cel mai bun al operatorului telecom pe ansamblul anului trecut în România, cu 233 de milioane de euro, faţă de 232 milioane de euro în trimestrul al treilea, 228 milioane de euro în trimestrul al doilea şi 220 milioane de euro în primele trei luni ale anului.

Numărul de clienţi a urcat uşor comparativ cu sfârşitul anului 2011, de la 10,262 milioane de utilizatori la 10,283 milioane la finele anului trecut. În trimestrul al treilea din 2012, Orange România avea 10,243 milioane de clienţi.

Venitul mediu anualizat pe utilizator (ARPU) s-a situat la 79 de euro în trimestrul al patrulea, cu o pondere a încasărilor din servicii de date în ARPU de 23,1%, în urcare atât faţă de 17,8% în perioada similară anului 2011, cât şi comparativ cu 20,6% în trimestrul al treilea din 2012.

Vânzările de smartphone-uri au crescut cu 110% în trimestrul al patrulea, contribuind la creşterea traficului de date pe mobil cu 83% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Principalii competitori ai companiei pe piaţa locală sunt Vodafone România şi Cosmote, parte a grupului elen OTE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS