PACHETUL DEŢINUT DE SIF5, EVALUAT LA 1,66 MILIOANE DE LEIAcţionarii "Cerealcom" Teleorman, chemaţi să aprobe condiţiile pentru retragerea SIF Oltenia

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 ianuarie 2016

Acţionarii "Cerealcom" Teleorman (CCOM) au fost convocaţi, pe 25 februarie, să aprobe termenul şi modalitatea de plată a acţiunilor deţinute de SIF Oltenia, în contextul în care aceasta a cerut retragerea din societatea, după modificarea obiectului de activitate.

În AGA, va fi prezentat Raportul de evaluare a acţiunilor CCOM, realizat de către expertul ANEVAR Cristina Mihaela Zamfir, care a stabilit un preţ de 0,0479 lei/unitate pentru acţiunile "Cerealcom", la data de 30 iunie 2015.

SIF Oltenia deţine 6,69% din "Cerealcom", respectiv 34,67 milioane de acţiuni CCOM, conform raportului SIF5 de la 30 septembrie 2015.

Astfel, pachetul său ar valoara 1,66 milioane de lei.

"Prin Hotărârea nr. 3 art 5, din 4 iunie 20158, adoptată de AGEA s-a hotărât schimbarea obiectului principal de activitate al Cerealcom", se arată într-un raport al companiei, care mai adaugă: "Având în vedere că s-au formulat cereri de retragere din societate de către acţionari care nu au fost de acord cu schimbarea obiectului principal de activitate, societatea a efectuat demersurile necesare pentru evaluarea acţiunilor, în vederea stabilirii preţului de plătit pentru acţiunile celui ce exercită dreptul de retragere".

Între acţionarii "Cerealcom" se numără "Interagro" SA, cu un pachet de 48,45%, "Interaction", cu 23,41%, şi "Interagro" SRL, cu 10,74%.

Compania s-a transferat, anul trecut, pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, în contextul desfiinţării Rasdaq.

"Cerealcom" Teleorman a luat fiinţă în anul 1997 în baza HG nr. 184/1997 privind înfiinţarea unor societăţi prin preluarea unei părţi din patrimoniul Agenţiei Naţionale a Produselor Agricole - RA, cu capital integral de stat, conform documentului de prezentare al companiei. Ulterior, în anul 1999 societatea s-a transformat în societate cu capital privat, iar în anul 2002, şi-a extins obiectul de activitate în urma fuziunii prin absorbţie cu "Roşiori" SA - ce a devenit Cerealcom SA Sucursala Ulei Roşiori.

Principalii clienţi ai companiei sunt ADM Romania Trading SRL, Expur SA, Floarea International, Nidera România, Bunge România, Ameropa, Cargill Agricultura.

ADM Romania Trading are o pondere de 31,89% în cifra de afaceri a societăţii, iar Expur are o cotă de 22,48%. Afacerile "Cerealcom" s-au cifrat la 74,5 milioane de lei, în 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro