Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PÂNĂ LA 5 MILIARDE DE EURO:BCE reduce plafonul fondurilor de urgenţă pentru băncile greceşti

Ziarul BURSA #Internaţional /

BCE reduce plafonul fondurilor de urgenţă pentru băncile greceşti

Banca Centrală Europeană a redus plafonul de asistenţă pentru lichidităţi de urgenţă (ELA), astfel băncile greceşti au atras de la banca centrală a ţării 200 de milioane de euro, ajungând la 5 miliarde de euro (5,74 miliarde de dolari), a anunţat, ieri, Banca Greciei, potrivit Reuters.

Măsura a reflectat condiţiile de îmbunătăţire a lichidităţii, ţinând cont de fluxurile de depozite din sectorul privat şi de accesul băncilor la pieţele financiare. Plafonul ELA este valabil până la 7 noiembrie.

Băncile greceşti s-au bazat pe lichidităţile de urgenţă din februarie 2015, după ce au fost excluse din programul de finanţare al BCE.

Fondurile de urgenţă sunt mai costisitoare decât împrumuturile directe făcute de la BCE.

În iunie 2016 BCE a reinstituit accesul băncilor greceşti la operaţiunile sale de finanţare ieftine, permiţându-le acestora să-şi reducă dependenţa de lichidităţile de urgenţă.

Dar, odată cu ieşirea Atenei din programul de bailout din 21 august al anului curent, BCE a anulat o măsură care a făcut ca obligaţiunile guvernamentale elene să fie eligibile pentru finanţare ieftină.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS