PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI Safetech Innovations ţinteşte listarea pe piaţa AeRO

A.I.
Piaţa de Capital / 30 septembrie 2020

Victor Gânsac

Victor Gânsac

Înainate de listare, compania va realiza un plasament privat de acţiuni noi, cu intenţia de a atrage 2,5 milioane de lei

Înainate de listare, compania va realiza un plasament privat de acţiuni noi, cu intenţia de a atrage 2,5 milioane de lei

Safetech Innovations, companie de securitate cibernetică din ţara nostră, intenţionează să se listeze pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) până la sfârşitul anului, se arată într-un comunicat remis, astăzi, Redacţiei.

Înainte de listare, Safetech Innovations va realiza un plasament privat de acţiuni noi cu intenţia de a atrage 2,5 milioane de lei de la investitorii BVB, se mai menţionează în comumicat, adăugându-se că, plasamentul va avea loc în această toamnă şi va fi intermediat de casa de brokeraj Tradeville, în timp ce Cornerstone Communications va fi consultantul autorizat al companiei după listare.

Victor Gânsac, Director General, Safetech Innovations, a declarat: "În ultimii doi ani ne-am concentrat atenţia în vederea pregătirii Safetech Innovations pentru investitorii Bursei de Valori Bucureşti. Ne-am revizuit modelul de business, am îmbunătăţit oferta de servicii, am restructurat compania pe plan intern şi am atras clienţi de renume din România şi din străinătate. Ca urmare, rezultatele noastre financiare s-au îmbunătăţit semnificativ. Pentru anul 2020, în ciuda pandemiei, intenţionăm să creştem veniturile cu aproximativ 15%, iar profitul net cu aproximativ 60% faţă de rezultatele înregistrate în anul precedent. Ne bucurăm să anunţăm că suntem pregătiţi pentru plasamentul privat şi listarea ulterioară pe piaţa AeRO. Recunoaştem oportunităţile pe care le oferă piaţa de capital şi dorim să ne continuăm planurile de a transforma Safetech Innovations într-un jucător de referinţă pe piaţa de securitate cibernetică din România cu ajutorul investitorilor locali".

Safetech Innovations a fost înfiinţată în 2011 şi este singura companiae dedicată exclusiv securităţii informaţiei din piaţa de profil a ţării noastre, care oferă atât servicii în domeniul securităţii, cât şi pentru implementarea soluţiilor de securitate cibernetică.

Compania deţine un portofoliu amplu de clienţi, colaborând cu peste zece instituţii cheie din sectorul financiar-bancar autohton, cu companii multinaţionale, precum şi companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicaţii, IT&C şi transporturi. În prezent, Safetech Innovations SA este deţinută de Victor Gânsac, director general şi Paul Rusu, director financiar, fiecare cu o participaţie de 50% în companie. În urma plasamentului privat, actualii acţionari îşi vor menţine pachetul majoritar în afacere.

În 2019, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei, cu o creştere de 56,4% faţă de rezultatul din 2018 şi un profit net de 1,25 milioane lei, cu o creştere de 26,3% faţă de 2018. În 2019, compania a avut o marjă de profit net de 11,8%. În prima jumătate a anului 2020, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei (+60,7% faţă de primul semestru din 2019) şi un profit net de 0,45 milioane lei (+61,5% faţă de primul semestru din 2019). Pentru întregul an 2020, conducerea estimează venituri de 15,6 milioane lei şi la un profit net de 2 milioane lei. Compania are în prezent 43 de angajaţi.

Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va fi direcţionat către investiţii. Prin listarea la bursă şi acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de soluţii şi produse inovatoare în domeniul securităţii cibernetice, dar şi în creşterea capacităţii tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securităţii. Investiţiile în aceste noi proiecte vor putea genera venituri semnificative, fiind bazate pe tehnologie brevetată.

Conducerea intenţionează să finalizeze procesul de listare a companiei pe piaţa AeRO până la sfârşitul anului 2020, sub rezerva finalizării proceselor şi primirii aprobărilor de la toate instituţiile relevante implicate în listare, sau, cel mai târziu în primul trimestru din 2021. Safetech Innovations va fi prima companie de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile Safetech Innovations SA vor fi disponibile la tranzacţionare sub simbolul "SAFE". Managementul propune investitorilor o politică de dividende atractivă, care va consta în distribuirea parţială de dividende în numerar şi distribuirea de acţiuni gratuite prin capitalizarea profiturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9194
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1766
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5481
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7550
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.2482

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro