Papa: xenofobia este o boală

Ziarul BURSA #Cultură /

Papa Francisc nu evită subiectele delicate, care au legătură cu marile probleme socio-politice ale lumii, şi le abordează ori de câte ori are ocazia. Papa susţine că xenofobia de astăzi din Europa, impulsionată de populism, îi aminteşte de Adolf Hitler din anii 1930. "Xenofobia este o boală omenească, precum pojarul", le-a spus Papa jurnaliştilor într-un zbor la întoarcerea dintr-o vizită în Africa. "O boală la un anumit moment «justificată», de exemplu, cu menţinerea purităţii rasei", a adăugat Suveranul Pontif, care a mai spus: "Câteodată aud, în unele locuri, discuţii care amintesc de Hitler în 1934. Se pare că există un refren în Europa, dar şi în Africa".

Papa Francisc, care şi-a încheiat un turneu în trei ţări africane, a reiterat că este împotriva zidurilor, despre care a spus că "îi izolează pe cei care le ridică": "Da, ţin pe dinafară multă lume, dar cei din interiorul zidurilor vor rămâne singuri şi, în cele din urmă, vor ajunge învinşi de mari invazii".

Suveranul Pontif a făcut în mod repetat apel la europeni să înveţe din lecţiile secolului al XX-lea, inclusiv din emigraţia europeană din trecut spre Americi şi ororile nazismului, în contextul în care continentul se confruntă cu migraţia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS