Pastila inteligentă vă ţine de foame

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Miscellanea / 23 mai

SORIN ROŞCA STĂNESCU

O invenţie de ultimă oră. Venită din Statele Unite. Pastila inteligentă. Sau pastila electronică. Sau pastila anti-foame. A fost testată până în prezent pe porci. Acum va fi fabricată pentru uz uman. Este interesant de anticipat în ce direcţii ar putea fi folosită. Poate că pastila minune ar putea să pună capăt grevelor.

Excludeţi ipoteza cum că această pastilă cu baterie, denumită Flash, ar fi destinată doar persoanelor obeze. Aşa cum anunţă creatorii ei americani, pastila e bună pentru toate persoanele aflate în nevoi, pentru că le poate alunga senzaţia de foame. Care, pentru sute de milioane de oameni, se transformă într-un adevărat chin zilnic. Ea acţionează ţintit asupra hormonului foamei, care se cheamă grelină. Alterează conexiunea dintre nervii stomacului şi creier. Şi în România pastila inteligentă s-ar putea dovedi extrem de utilă.

În România sunt literalmente zeci, poate sute de mii de persoane care fac foamea. Ştiu ce spun, pentru că împreună cu ceilalţi voluntari de la "Caravana comunităţii", cu sprijinul preoţilor din mai multe parohii, am avut ocazia să iau contact cu aceşti oameni sărmani de toate vârstele, cărora le-am distribuit ajutoare. Şi m-am îngrozit de ceea ce am văzut. Şi, atenţie, toate aceste operaţiuni cu caracter umanitar au fost desfăşurate doar în Bucureşti. În capitala României, despre care se spune că are cel mai înalt nivel de prosperitate din această ţară.

Pastila inteligentă la nevoie ar putea să ţină loc şi pachetelor de ajutoare alimentare finanţate de Uniunea Europeană şi distribuite în localităţile României unor oameni care cad din picioare aşteptând să le vină rândul, care se bulucesc sau care se întorc deznădăjduiţi acasă, pentru că nu au mai apucat niciun colet. Umilinţă mai mare nu au mai cunoscut românii în toată istoria lor.

Pastilele livrate de partenerul nostru strategic ar putea bloca şi activitatea acelor sindicate care încă mai există. În loc să scoţi lumea în stradă, pe zăpadă, pe vânt, pe ploaie sau pe caniculă, mai bine le distribui oamenilor miraculoasele pastile care alungă foamea. Nici voucherele pentru mâncare nu-şi vor mai avea rostul. În loc de vouchere, pastile.

Se va instaura cu ajutorul pastilelor inteligente stabilitatea politică. Pentru că se ştie: instabilitatea este generată de convulsiile sociale. Iar convulsiile sociale, la rândul lor, sunt rezultatul neajunsurilor. Şi cel mai dureros neajuns este imposibilitatea de a-ţi hrăni în mod satisfăcător familia. Expresia de "pâine şi circ" ar putea fi înlocuită după resetare cu expresia "pastile şi circ". Deşi, dacă vor fi suficiente pastile, nu va mai fi nevoie de circ. Şi uite aşa ajungem şi la marea problemă a zilei de azi. La greva generală a dascălilor. Poate le dă prin cap guvernanţilor ca, în loc să le mărească, aşa cum se cuvine, salariile, să le distribuie pastile.

Şi, în final, încă două detalii. Savanţii americani promit ca, în viitor, pastilele contra foamei să poată fi acţionate de la distanţă. Interesant de văzut cine va avea telecomanda. Doamna Ursula von der Leyen ar trebui să fie atentă la această schimbare majoră. Şi să se grăbească ca, în numele statelor UE şi peste capul acestora, să importe sute de milioane de pastile inteligente.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mă întreb dacă porcii care au făcut obiectul experimentului au grohait de plăcere după pastila asta electronică.

    Trebuie asigurată nu numai starea de sațietate, ci și un profund sentiment de satisfacție. 

    Porcii, după cum se știe, sunt foarte sentimentali. Ca și oamenii. 

    Ei nu mai suporta tăierea tradițională și se simt numai buni de fleica după asumarea electrică.

    1. Asomare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb