Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Patru hoteluri noi în Bucureşti, printr-o investiţie lituaniană

A.T.
Ziarul BURSA #Companii /

Cel mai bogat om din Lituania, Nerijus Numavicius, împreună cu fratele său Vladas Numavicius şi cu Mindaugas Bagdonavicius, fost acţionar al Grupului Vilniaus Prekyba (VP), investesc într-o afacere de pe piaţa hotelieră din ţara noastră, potrivit publicaţiei The Baltic Times.

Arunas Beleska, fostul proprietar al lanţului hotelier Europa, care acum controlează compania de management Appex Alliance, se va alătura in­vestitorilor.

Augustinas Barauskas, CEO al Appex Alliance, i-a declarat publicaţiei citate că firma plănuieşte să construiască patru hoteluri în România: "Compania a atras investitori şi va dezvolta patru hoteluri în capitala României, Bucureşti, şi apoi le va opera prin acorduri de tip franciză cu cele mai mari lanţuri hoteliere internaţionale, Marriot şi Hilton Worldwide. Construcţia este planificată să fie finalizată până în 2022".

De asemenea, domnia sa a adăugat: "Piaţa lanţurilor hoteliere internaţionale din România este subdezvoltată. Cei mai mulţi investitori încă abordează piaţa cu precauţie, dar noi credem că acest trend este unul temporar. În următorii ani, vor fi mai multe branduri internaţionale pe piaţă. Între timp, este atractiv să investeşti şi să dezvolţi această zonă în România".

Potrivit lui Augustinas Barauskas, hotelurile vor avea pes­te 1000 de camere.

Consiliul Concurenţei din Lituania informează că a primit o solicitare de la companiile controlate de omul de afaceri Nerijus Numavicius pentru aciziţionarea unei participaţii majoritare în Apex Holding Limited, o nouă companie înfiinţată în Cipru, obţinând astfel controlul indirect asupra operaţiunilor din România.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Apex Alliance, în portofoliul companiei se află hotelul de patru stele Courtyard by Marriott care va fi deschis anul acesta în Vilnius, Hilton Garden Inn în Bucureşti, Hilton Garden Inn, aflat în construcţie în capitala Lituaniei, două hoteluri - Courtyard şi Moxy - în Bucureşti, şi un Hilton Garden Inn, aflat în construcţie în Riga.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS