PAUL STĂNESCU:"Înfiinţarea unui parc industrial în parteneriat cu China - o prioritate pentru atragerea investiţiilor"

D.I.
Politică / 24 martie 2018

Paul Stănescu (Sursa foto: Twitter)

Paul Stănescu (Sursa foto: Twitter)

Înfiinţarea unui parc industrial în parteneriat cu Republica Populară Chineză reprezintă o prioritate, întrucât se subscrie măsurilor avute în vedere pentru atragerea investiţiilor care văd ţara noastră ca o poartă strategică pentru intrarea în UE, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Potrivit documentului, afirmaţia a fost făcută de vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o ieri cu Xu Feihong, ambasadorul chinez la Bucureşti.

Reprezentanţii MDRAP precizează că cei doi oficiali au apreciat "excelentele" relaţii bilaterale dintre cele două ţări, precum şi interesul manifestat în exploatarea pe mai departe a importantului potenţial de cooperare bilateral.

Paul Stănescu a declarat în cadrul întrevederii: "Datorită relaţiei privilegiate care s-a stabilit între România şi Republica Populară Chineză, parteneriatul nostru a fost concretizat în multiple şi importante domenii, ceea ce ne conferă speranţa că şi în continuare vom rămâne aceiaşi parteneri în dezvoltarea şi promovarea unor iniţiative comune. În acest context, subliniez faptul că, la nivelul administraţiilor locale, cooperarea a cunoscut o dezvoltare constantă în ultimii ani, aspect pe care dorim să îl încurajăm în continuare, inclusiv prin promovarea proiectelor cu relevanţă locală. În prezent, există un număr important de acorduri de înfrăţire în vigoare la nivel de municipii sau judeţe, respectiv provincii".

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au discutat despre demersurile care se fac pentru atragerea investitorilor chinezi în ţara noastră, inclusiv în ceea ce priveşte crearea parcurilor industriale.

Referitor la proiectele derulate de antreprenorii chinezi, vicepremierul a precizat: "Înfiinţarea unui parc industrial în parteneriat cu Republica Populară Chineză reprezintă o prioritate întrucât se subscrie măsurilor avute în vedere pentru atragerea investiţiilor care văd România ca o poartă strategică pentru intrarea în Uniunea Europeană şi pentru dezvoltarea relaţiilor de parteneriat, cu accent pe relaţiile economice şi comerciale cu ţări din afara pieţei unice europene".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Investitori chinezi auzi, PcR-ul lor PcC.

    Daca e așa am pierdut vremea 30 de ani cu Europa? 

    Germania etc. de ce au afaceri cu chinezii?De fraieri?Poate noi am fost mai fraieri ca am avut oameni care vorbesc fara sa gandeasca.

    Chinezii au supraproductie; ei vor sa aduca aici marfa lor, sa angajeze 20 de Gigei romani si sa vanda catre UE. Nu conteaza ce: utilaje, pantofi, chiloti, caramizi, papuci de plaja.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro