Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PENTRU ADUNAREA DIN 28 APRILIEDouă propuneri de dividende, la SIF Transilvania

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Două propuneri de dividende, la SIF Transilvania

Atragerea răspunderii lui Constantin Frăţilă, Crinel Andănuţ şi Marius Moldovan, pe ordinea de zi a AGA  

De asemenea, acţionarilor li se va supune la vot atragerea răspunderii lui Mihai Fercală, Ştefan Szabo şi Dumitru Carapiti

SIF Transilvania (SIF3) a completat ordinea de zi a adunării din data de 28 aprilie cu punctele solicitate de un grup de acţionari, între care o nouă propunere de dividend sau atragerea răspunderii directorului Mihai Fercală şi a preşedintelui Ştefan Szabo, informează societatea printr-un raport remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, acţionarii vor trebui să opteze între un dividend de 0,03 lei, echivalentul unui randament brut de 10,17%, raportat la cotaţia SIF3 din piaţă de la ora 11:00, şi un dividend de 0,0355 lei (propunerea grupului de acţionari), echivalentul unui randament brut de 12,03%.

Pe lângă repartizarea profitului anului trecut, în convocator se găseşte pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Constantin Frăţilă, ce deţine indirect circa 5% din SIF Transilvania, pentru un prejudiciu de 4,48 milioane de lei adus SIF-ului, prin activitatea pe care a desfăşurat-o în cadrul societăţii şi a filialelor acesteia, la care se pot adăuga orice alte sume ce vor fi identificate ca fiind pagube materiale sau de imagine.

Pe lângă fostul arbitru de fotbal, acţionarilor SIF-ului li se va mai supune la vot pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Crinel-Valer Andănuţ, pentru prejudicierea SIF-ului cu suma de 0,22 milioane de lei, dar şi împotriva lui Marius-Adrian Moldovan, pentru care prejudiciul menţionat este de 0,3 milioane de euro.

De asemenea, la solicitarea grupului ce deţine circa 5,02% din capitalul SIF Transilvania, se va discuta şi vota pornirea acţiunii în răspundere a lui Mihai Fercală pentru prejudicierea SIF-ului cu suma de 0,62 milioane de lei, reprezentând despăgubiri (şi cheltuieli de judecată), acordată lui Constantin Frăţilă, pentru nepunerea în executare a unei sentinţe executorii.

În plus, se va supune la vot atragerea răspunderii pentru Ştefan Szabo şi Dumitru Carapiti, vicepreşedinte al Consiliului SIF-ului, pentru favorizarea prejudicierii societăţii cu suma mai sus menţionată.

Grupul de acţionari ce a solicitat completarea convocatorului adunării este format din Crinel-Valer Andănuţ şi Marius-Adrian Moldovan, membri ai board-ului societăţii, Mihaela Frăţilă, Irina-Elena Frăţilă, Maria- Alexandra Cociu (fostă Frăţilă) şi Mamaia North Investments SA.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Propun un ring de box in sala de sedinta in care sa intre ccei doi protagonisti principali si dupa 3 reprize transmise pe internet sa votam cine ramine.

  Spectacolul e mult mai frumos decit cacareaza asta continua de copii stricati la creiere. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cine l-a propus pe Fercală administrator? Cum de a ajuns ca un fost fotbalist sa dețină atâtea acțiuni?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS