Revista BURSA Construcţiilor

PENTRU ANUL TRECUTSafetech Innovations - profit de 3,1 milioane lei, cu 148% peste cel din 2019

A.I.
Piaţa de Capital / 01 martie

Safetech Innovations - profit de 3,1 milioane lei, cu 148% peste cel din 2019

Conducerea companiei va propune distribuirea a patru acţiuni gratuite la una deţinută şi dividende

Safetech Innovations (SAFE) a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 14,7 milioane lei, în creştere cu 43% faţă de cea din anul 2019 şi un profit net de 3,1 milioane lei, cu 148% peste cel de anul anterior. În 2020, marja profitului net a atins un nivel record de 21%, se arată într-un comunicat companiei de securitate cibernetică ale cărei acţiuni sunt listate pe AeRO.

Victor Gânsac, CEO al companiei, a declarat: "Într-un an marcat de o pandemie globală, în care companiile s-au luptat să funcţioneze în continuare, afacerea noastră a prosperat (...). În linie cu politica noastră de dividende, rezultatele extraordinare din 2020 vor fi distribuite sub un model hibrid, unde o parte din profit va fi capitalizată şi investitorii noştri vor beneficia de acţiuni gratuite, iar o altă parte va fi distribuită în numerar. Considerăm că acest echilibru între capitalizare şi distribuire de numerar este perfect şi oferă companiei capital suficient pentru continuarea dezvoltării accelerate. În acelaşi timp, acţionarii Safetech Innovations sunt recompensaţi pentru încrederea acordată afacerii noastre".

În 2020, Safetech Innovations a înregistrat venituri operaţionale de 18,5 milioane lei. Din suma respectivă, 7,8 milioane lei au provenit din vânzarea de servicii de securitate, o creştere de 54% faţă de 2019, iar 6,7 milioane lei au provenit din servicii de mentenanţă şi suport soluţii de securitate precum şi din implementarea de soluţii de securitate. Alte 3,4 milioane lei au fost fonduri UE nerambursabile accesate de companie în anul 2020 în cadrul proiectului SafePIC, ce are ca scop creşterea capacităţii de răspuns a echipei de intervenţie rapidă în caz de urgenţă (STI-CERT) la atacuri şi incidente de securitate cibernetică. Pe parcursul anului 2020, Safetech Innovations a furnizat servicii de securitate cibernetică pentru peste 50 de clienţi din ţară şi din străinătate, se arată în comunicat.

În linie cu politica de dividende a Safetech Innovations, conducerea va propune în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din data de 16 aprilie 2021, o capitalizare de 2,5 milioane lei din profit şi distribuirea de dividende în numerar în valoare de 437.500 de lei. Astfel, acţionarii vor primi pentru fiecare acţiune deţinută, patru acţiuni gratuite SAFE, precum şi 0,14 lei, se arată în comunicat.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO din data de 29 ianuarie 2021. La 1 martie 2021, înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare, acţiunile SAFE se tranzacţionau la un preţ de 31,6 lei pe acţiune, ceea ce duce capitalizarea companiei la 102 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro