PENTRU ATRIBUIREA UNOR CONTRACTE DE ACHIZIŢIE DIN 2009-2011 Consiliul Concurenţei a amendat Transgaz cu 34,16 milioane de lei

A.I.
Piaţa de Capital / 09 decembrie 2020

 Consiliul Concurenţei a amendat Transgaz cu 34,16 milioane de lei

Consiliul Concurenţei a sancţionat Transgaz (TGN) cu amendă de 34,16 milioane de lei, reprezentând 1,84% din cifra de afaceri totală realizată de întreprindere în anul 2019, pentru modul în care s-au derulat proceduri de atribuire a unor contracte de achiziţie de lucrări realizate de companie în perioada 2009-2011, se arată într-un raport al transportatorului de gaze naturale remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, Consiliul Concurenţei a constatat încălcarea de către Transgaz a dispoziţiilor art. 5 alin. (1) din Legea Concurenţei nr. 21/1996 şi a art. 101 din TFUE în calitate de facilitator al înţelegerii şi/sau unei practici concertate unice şi continue de împărţire a pieţei construcţiilor de conducte pentru transportul gazelor naturale şi lucrărilor conexe acestora din ţara noastră, prin denaturarea procesului competitiv în cadrul a opt proceduri de achiziţie publică organizate în anul 2011.

"Subliniem faptul că această investigaţie se referă la acţiuni vizând modul în care s-au derulat proceduri de atribuire a unor contracte de achiziţie de lucrări derulate de Transgaz în perioada 2009-2011, deci înainte de implementarea managementului privat la Transgaz, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare şi că nu există investigaţii ale Consiliului Concurenţei cu privire la licitaţii organizate de Transgaz în ultimii ani", se specifică în comunicat.

De asemenea, se menţionează că Transgaz şi-a exercitat dreptul la apărare cu asistenţa şi prin reprezentarea de către societatea de avocaţi contractată conform prevederilor legale, respectiv a depus observaţii la raportul de investigaţie şi a argumentat în cadrul audierii în faţa plenului Consiliului Concurenţei.

"Având însă în vedere faptul că investigaţia declanşată de Consiliul Concurenţei a reprezentat un factor de risc asupra activităţii companiei, deoarece în cadrul acestei investigaţii societatea putea fi sancţionată prin aplicarea unei amenzi contravenţionale aplicată la cifra de afaceri, compania a constituit în anul 2019 provizion pentru acest potenţial litigiu", se mai arată în raportul de astăzi al companiei.

Totodată se informează că Transgaz va întreprinde diligenţele necesare în raport cu cele prevăzute în decizia comunicată de Consiliul Concurenţei şi va demara fără întârziere toate demersurile legale de apărare a intereselor societăţii în raport cu această decizie.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Ce este fascinant cu amenzile aste?

  Ca se rasfrang tot pe carca consumatorului final de consum etc servicii! 

  1. Lasa anonimul ca se duc in contul de provizioane. Dintr-un buzunar in altul al statului, pentru premii de Craciun la ANPC.

  Cei de la consiliul concurentei un alt ASF , Tranzgazul imprumuta bani pt investitii si astia iau profitul cu o amenda pt presupuse fapte din 1900 toamna.

  Alo mai este cineva intreg la minte in rara asta? 

  1. Desigur ca e mai multi intregi ca amenda data, rotunzi la 34 la mijloc. Mancam bine, platim amenzi fara probleme si apoi sa vezi ce GAZE ies deasupra Romaniei....

  Ati vazut macar vreyn metru de twava din BRUA, ca eu am vazut-o zi de zi cand treceam la scoala, meserie frate si voi veniti sa furati profitul cu o ameda.

  Sunteti integi la minte! 

  stimati "combatanti"

  cu siguranta nu stiti cat se fura cu ocazia asa ziselor licitatii 

  aceasta amenda reprezinta doar o infima parte a icebergului, si asta pentru ca investigatiile nu au sapat mai adanc! 

  gravitatea problemei consta din pacate in modul de solutionare al acestui gen de probleme, ca si in cazul de fata: "din provizioane", adica afectam rezultatele financiare ca avem de unde 

  iata adevarul in 'INSTITUTIILE STATULUI" la care vinovate sunt in primul rand partidele politice, care trebuie sa deserveasca CLIENTELA POLITICA 

  credeti ca la ministerul transporturilor este altfe? 

  NU 

  va mai aduceti aminte de scandalul onorariilor din exeminari insusite cu sutele de mii de lei de catre unul sau altul? 

  cine stie ce o fi si acolo cu maretii constructori de drumuri, clienti politici 100%? 

  etc,etc 

  SE FURA IN ROMANIA CA IN CODRU 

  SI DIN PACATE IN TOATE LOCURILE CU "ACTE IN REGULA'! SI CU BINECUVANTAREA PARTIDELOR POLITICE 

  asa ca sasul, plavanul si toata gasca lor de excroci sunt in ipostaza de a nu refuza ordinele din exterior si concomitent de a fura TOATE OUALE DE SUB CLOSCA al carei nume este ROMANIA

  de asta avem MAFIE,HOTI, GAINARI etc cu cea mai mare densitate pe m.p. in EU 

  1. Asa e. Ne imbatam cu apa rece ca am votat pe unul sau pe altul dar tot ce realizam e ca punem niste HOTI la putere. Poate alti hoti dar tot hoti.

   Nu se castiga nici o licitatie in Romania fara spaga. Nici una. Cine nu crede sa incerce.

   PSD ul nu a dat drumul la Marea Neagra pt ca probabil nu si-au primit spaga ce o vroiau. Altfel era vandut gazul demult. AU INCERCAT SA VANDA TRANSILVANIA LA UNGURI IN PLINA PANDEMIE, dar noi cica nu vindem gaz pt ca ,,nu ne vindem tara,, hi hi. E trist de fapt. 

  Daca nu se mai dau dividende macar o amenda ceva sa iasa banii din firme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro