Abonament gratuit

PENTRU COMPANIILE LISTATEBVB lansează primul proiect ESG, ce evaluează aspecte de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă

A.I.
Piaţa de Capital /

BVB lansează primul proiect ESG, ce evaluează aspecte de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă

Adrian Tănase: "Considerăm acest proiect un pilon important în planurile noastre de dezvoltare a infrastructurii bursiere în România"

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) lansează primul proiect ESG (Environmental, Social, Corporate Governance) din piaţa noastră de capital care urmăreşte furnizarea de informaţii ESG de calitate pentru companiile listate, se arată într-un raport al BVB postat, astăzi, pe propriul site.

Standardele ESG (Environmental, Social, Governance) reprezintă un set de norme pe care investitorii le iau în calcul în procesul investiţional, fiind alcătuite din trei componente: Environment (mediu) - impactul asupra mediului înconjurător rezultat din activitatea companiei; Social (social) - relaţia companiei cu stakeholderii; Corporate Governance (Guvernanţă corporativă) - respectarea normelor de guvernanţă corporativă.

Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "În perioada recentă, am remarcat un interes substanţial din partea investitorilor, dar şi a unor emitenţi, pentru implementarea standardelor ESG pe Bursa de Valori Bucureşti. Acordăm o importanţă deosebită acestui proiect şi îl considerăm un pilon important în planurile noastre de dezvoltare a infrastructurii bursiere în România. Ne dorim să implementăm cele mai bune practici internaţionale pe piaţa de capital locală prin colaborarea cu Sustainalytics, unul dintre liderii globali pe acest segment".

Potrivit raportului, prin intermediul rating-urilor de risc ESG ale Sustainalytics, obiectivele BVB sunt de a oferi majorităţii emitenţilor locali o evaluare iniţială, de a promova investiţiile responsabile şi de a scoate în evidenţă importanţa standardelor ESG în rândul participanţilor locali. De asemenea, iniţiativa urmăreşte să încurajeze companiile locale să îşi alinieze standardele cu cele mai bune practici ESG, care au cunoscut o creştere spectaculoasă la nivel global în ultimii ani.

Rating-urile de risc ESG ale Sustainalytics sunt realizate pentru a ajuta investitorii să identifice şi să înţeleagă riscurile materiale ale companiilor pe care le deţin şi cum aceste riscuri pot afecta perfomanţa companiilor. Rating-urile măsoară riscurile specifice sectoriale ale companiilor şi evaluează cât de bine sunt acestea gestionate.

Rating-urile, care se împart în cinci categorii (neglijabil, scăzut, mediu, ridicat şi sever) sunt comparabile între diferite industrii şi oferă o dimensiune cantitativă a nivelului de risc la care companiile sunt expuse, se arată în raport.

Simon MacMahon, Vicepreşedinte Executiv Research Products, Sustainalytics, a spus: "Investitorii solicită tot mai multe informaţii despre cum administrează companiile riscurile ESG relevante în activitatea lor (...). Sustainalytics este încântată să lucreze cu BVB pentru a aduce aceste informaţii participanţilor pe piaţa de capital din România. Accesul la date de calitate va oferi investitorilor o transparenţă sporită legată de modul de abordare al companiilor locale a unor teme esenţiale în ESG. De asemenea, această iniţiativă va spori înţelegerea importanţei investiţiilor responsabile".

Bursa de Valori Bucureşti are în vedere dezvoltarea infrastructurii ESG din ţara noastră pornind de la acest pas prin implicarea cât mai multor participanţi locali, publicarea de materiale de prezentare şi ghiduri pentru emitenţi, dar şi lansarea de produse noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

24 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8703
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0980
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4902
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4738
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.0541

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie