PENTRU FINANŢAREA CREŞTERIIAgricover Holding ia în calcul o ofertă publică iniţială de acţiuni la BVB

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Agricultură / 28 noiembrie 2022

Agricover Holding ia în calcul o ofertă publică iniţială de acţiuni la BVB

În prezent, compania are listată o emisiune de obligaţiuni în valoare de 40 milioane euro

Agricover Holding a desemnat Wood & Company pentru consultanţă în vederea explorării oportunităţilor de a obţine capital în vederea finanţării planurilor sale de creştere, inclusiv printr-o potenţială ofertă publică iniţială de acţiuni în ţara noastră, urmată de admiterea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un raport al emitentului publicat, vineri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capial.

Conducerea societăţii subliniază că nu s-a luat nicio decizie cu privire la calea de finanţare preferată. "O astfel de decizie va fi luată numai după evaluarea unui număr de criterii, incluzând condiţiile de piaţă şi feedback-ul primit din partea potenţialilor investitori", se arată în raportul de la BVB.

Agricover a fost înfiinţată în anul 2000 de către Jabbar Kanani, un antreprenor local, fiind astăzi un jucător important în sectorul agricol din ţara noastră. În anul 2017, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a devenit un investitor instituţional semnificativ în Agricover Holding, cu o participaţie de 12,7 % din capitalul sau social, iar Adama Agriculture BV a devenit un investitor strategic semnificativ în una dintre filialele sale, Agricover Distribution, în 2018, cu o participaţie de 10% în capitalul social.

În prezent, Agricover Holding are listată la BVB o emisiune de obligaţiuni în valoare de 40 milioane de euro. Titlurile, cu un principal iniţial de 50.000 de euro, au fost lansate în 2021, au maturitatea în 2026 şi o dobândă fixă de 3,5% pe an.

Prin intermediul filialelor sale, Agricover Distribution, Agricover Credit IFN şi Agricover Technology, Grupul oferă o gama integrată de soluţii agricole, financiare şi tehnologice pentru creşterea productivităţii agricole, reducerea costurilor de operare, finanţarea activităţii şi a creşterii acesteia, precum şi pentru dezvoltarea unor modele de afaceri agricole sustenabile. În 2021, Grupul a deservit 9.266 de fermieri din ţara noastră şi a generat venituri consolidate de circa 1,7 miliarde de lei şi circa 104 milioane de lei venituri nete consolidate din dobânzi. În plus, valoarea împrumuturilor şi avansurilor acordate fermierilor de către filiala sa de finanţare, Agricover Credit IFN a atins 1,9 miliarde de lei, la finele anului trecut, se arată în rapotul de la BVB.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Pana se listeaza Agricover sa intru si eu,mai am de acumulat la ROC1 ,vreau sa ajung la o detinere de 20000 actiuni, nu ma intereseaza ce zic altii

  1. De ce ROC1?

   Și Marmota impaturea ciocolata in staniol

   Dacă ai bani de pierdut poți lua și mai multe la roc1 :)) 

   Va e frica sa nu Rămâneți fără bani de apăreți cu astfel de comentarii

   Asta denota disperare pt Roc1 - oare urmează un faliment pt CITR :)) 

  Odata listat la bursa Kanani o sa fuga cu banii

  nu vine pe aero? nu e reglementata e si pentru “growth”

  1. Afirmatia de mai sus referitoare la Kanani ca va fugi cu banii a fost adresata de companii de brokeraj persoanelor nerezidentiale in Romania care au investit local aveau capitaluri proprii in imobile si terenuri si anumite afaceri si care doreau sa se listeze si au fost refuzati. Anul trecut au fost listate cu surle si trimbite mai lipseau dansatoare la bara nenumarate companii pe AeRO care practic sunt varza acum iar investitori nerezidentiali au fost lasati sa priveasca mai mult i au intrebat si smechereste De unde au banii?

  alta care iar are 'drag' de bvb dupa ce a plecat cu scandat de aici

  sa ne amintim cu drag de COWB cand dadea iranianul tepe si asta era carcasa goala si tot businessul era pe nelistate 

  pe atunci se consolidau numai buzunarele lui ca nu exista asemenea raportare la noi deci minoritarii erau de decor 

  CERE tot cu traseu asemantor renascuta in BKS

  cum era aia cu lupul isi schimba parul? 

  1. Ai dreptate, este suspect. Poate s-a saturat deja, vrea sa ia ce lichiditati mai poate si sa plece altundeva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro