Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

PENTRU GESTIONAREA CRIZEI,Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură propune o facilitate de cinci miliarde de dolari

C.B.
Internaţional /

Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură propune o facilitate de cinci miliarde de dolari

Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB), creată la iniţiativa Beijingului, a anunţat vineri că propune Board-ului înfiinţarea unei facilităţi de creditare de cinci miliarde de dolari pentru a ajuta entităţile din sectorul public şi privat să facă faţă efectelor pandemiei de coronavirus (Covid-19),

transmite Reuters.

Propusa facilitate de redresare din criză este răspunsul la presiunile urgente economice, financiare şi de sănătate publică şi la sprijinirea redresării rapide după actuala criză, se arată în comunicatul AIIB.

Facilitatea va sprijini eforturile de rezolvare a crizei din sănătate, atât în ceea ce priveşte infrastructura de bază din sănătate, cât şi un nivel avansat de îngrijire a sănătăţii.

Împrumuturile ar urma să fie aprobate "în următoarele săptămâni", a declarat vicepreşedintele Joachim von Amsberg pentru Reuters.

Facilitatea se adresează companiilor mai mici, care au puţine rezerve pentru a face faţă crizei, finanţarea către ele ajungând indirect, de la băncile centrale, a adăugat oficialul AIIB.

Alte proiecte ale AIIB ar putea fi amânate, pentru sprijinirea eforturilor legate de criză, a explicat von Amsberg.

AIIB şi-a început operaţiunile în 2016 şi are pe plan global 72 de membri şi 24 în perspectivă. Rusia este al treilea mare acţionar al AIIB, după China şi India.

În 2017, AIIB a aprobat cererile pentru ca şapte noi state - România, Bahrein, Bolivia, Chile, Cipru, Grecia şi Samoa - să se alăture acestei instituţii.

Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură este o instituţie financiară internaţională cu sediul la Beijing, China, având ca obiectiv promovarea interconectării şi integrării economice în regiunea Asiei, concentrându-se pe dezvoltarea infrastructurii şi a altor sectoare productive, inclusiv energie, transport şi telecomunicaţii, infrastructură rurală şi dezvoltarea agriculturii, alimentare cu apă şi canalizare, protecţia mediului, dezvoltarea urbană şi logistică etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

22 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1185
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5396
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.9661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie