Peste 141.100 de elevi au participat la programul "Iniţiativa Şcolară Kraft Foods România"

Ziarul BURSA #Cultură / 28 iunie 2004

Programul educaţional în domeniul nutriţiei sănătoase - "Iniţiativa Şcolară Kraft Foods România" a ajuns la a V-a ediţie. Derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, acest program comunitar a angrenat pînă astăzi peste 141.100 de elevi din Bucureşti şi alte 12 oraşe.

Obiectivul programului este educarea copiilor de vîrstă şcolară în spiritul unei alimentaţii sănătoase. La începutul fiecărui an şcolar, sînt distribuite în şcoli materiale educaţionale: fiecare elev primeşte o carte de poveşti intitulată "Şi eu mănînc sănătos!", iar învăţătorii primesc un set de 14 fişe didactice. Alături de predarea unor lecţii vizînd educarea elevilor pentru o nutriţie sănătoasă, se lansează anual un concurs şcolar de creaţie sub titlul "Şi eu mănînc sănătos!". Elevii sunt invitaţi să deseneze şi să scrie pe această temă, lucrările lor fiind jurizate la nivel de şcoală şi sector/oraş.

Elevii cîştigători din fiecare oraş şi învăţătorii lor vor beneficia de o tabără de o săptămînă la Poiana Braşov, unde, timp de 5 zile, alături de un antrenor de sport şi de un regizor, vor mînca sănătos, vor face sport şi vor monta o piesă de teatru avînd ca temă "Lumea Nutriţiei".

Un nou instrument de diseminare la nivel naţional a informaţiilor din program îl constituie şi lansarea în 2004, în premieră, a site-ului educaţional: www.lumeanutritiei.ro, care atrage interactiv atît elevii, cît şi familiile acestora. Jocurile educaţionale pe tema nutriţiei, posibilitatea de a citi "on-line" cartea de poveşti, regulamentul concursurilor, galeria premianţilor ediţiilor precedente, cîntecul sunt doar cîteva din atracţiile acestui site.

Kraft Foods România este o filială a Kraft Foods Inc, a doua mare companie din lume din domeniul produselor alimentare. Kraft Foods comercializează, în peste 150 de ţări, mărci de renume cum ar fi: cafeaua Jacobs şi Maxwell House, brînza Kraft, biscuiţii Nabisco, crema de brînză Philadelphia, preparatele de carne Oscar Mayer, cerealele Post şi Ciocolata Milka.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro