Peste 800.000 de IMM-uri din Europa Centrală şi de Est pot avea acces la instrumente de sustenabilitate dezvoltate în România

A.F.
Companii / 18 iunie

Peste 800.000 de IMM-uri din Europa Centrală şi de Est pot avea acces la instrumente de sustenabilitate dezvoltate în România

IMM-urile din Bulgaria, Croaţia şi Serbia au acum acces la o platformă de e-learning testată şi dovedită pe piaţă, care îşi propune să acopere toate nevoile locale de sustenabilitate în afaceri. Platforma, numită Academia de Sustenabilitate, a fost lansată în 2023 în România de Social Innovation Solutions cu sprijinul Fundaţiei Coca-Cola, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, în primele 10 luni de la lansare, peste 13.000 de IMM-uri româneşti s-au înregistrat pe platformă. Începând de astăzi, în urma unei investiţii regionale coordonate în dezvoltarea de conţinut, marketing şi parteneriate locale, Academia devine disponibilă pentru IMM-urile din Bulgaria, Serbia şi Croaţia, în limbile naţionale. Această extindere a platformei vine ca urmare a unei cereri tot mai mari din partea afacerilor de a adopta practici de sustenabilitate pentru a se alinia cu reglementările UE în curs şi pentru a valorifica oportunităţile aduse de noile cerinţe de sustenabilitate.

"În ultimii 5 ani, am observat cum antreprenorii devin tot mai interesaţi de relaţia dintre conceptele derivate din sustenabilitate şi viitorul afacerilor lor. Experienţa noastră în România şi feedback-ul din partea partenerilor locali din Bulgaria, Serbia şi Croaţia ne oferă motive întemeiate să credem că Academia de Sustenabilitate va deveni rapid resursa principală pentru această piesă importantă de cunoştinţe", a declarat Ciprian Stănescu, preşedintele Social Innovation Solutions.

Platforma va include 2 cursuri principale anul acesta şi îşi va extinde resursele treptat, în funcţie de nevoile specifice ale fiecărei ţări.

Primul curs este "Introducere în Sustenabilitate", iar principalul beneficiu pentru IMM-urile care îl finalizează este că vor putea să-şi construiască prima strategie de sustenabilitate bazată pe know-how-ul acumulat şi pe documentele şi şabloanele furnizate.

Al doilea curs se concentrează pe "Sustenabilitatea în industria HoReCa". Acesta este primul dintr-o serie de cursuri dezvoltate în jurul unor industrii cheie şi oferă o analiză aprofundată a nevoilor specifice ale IMM-urilor din HoReCa, promovează studii de caz locale relevante şi oferă informaţii selectate pe baza opiniilor experţilor cheie, atât locali cât şi internaţionali.

Lansarea platformei Academia de Sustenabilitate din Bulgaria, Serbia şi Croaţia face parte dintr-un program regional mai amplu numit "Sustainable Futures", care îşi propune să pregătească IMM-urile pentru provocările viitoare majore pentru mediul de busines. Pe lângă această platformă, IMM-urile vor avea posibilitatea să înscrie şi în proiectul TRANSFORMATOR, un program intensiv de 3 luni care le susţin concret şiu aplicat organizaţiile în procesul de transformare a modelului lor de afaceri într-unul mai sustenabil. Aplicaţiile pentru program se deschid la finalul lunii iunie, iar programul va avea loc în toamna anului 2024.

"Suntem entuziasmaţi de programul Sustainable Futures, care permite IMM-urilor din Croaţia, Serbia şi Bulgaria să aibă acces la cunoştinţe şi networking relevant. Credem că astfel de programe pun la dispoziţie resurse educaţionale valoroase şi oportunităţi de parteneriate care susţin companiile în demersurile de a realiza un viitor mai sustenabil pentru noi toţi, şi suntem încântaţi să contribuim la acest succes", a menţionat Carlos Pagoaga, Preşedinte, The Coca-Cola Foundation.

Partenerul care ajută la conectarea IMM-urilor la platformă în Bulgaria este Cleantech, o reţea de afaceri orientată spre viitor, care se află în avangarda inovaţiei, dezvoltării durabile şi tehnologiilor curate. Ei sunt dedicaţi să acţioneze ca un partener de încredere pentru sectorul public, afaceri, agenţii guvernamentale şi instituţii academice, stimulând în acelaşi timp noi idei. Activitatea principală a organizaţiei este concentrată pe oferirea de consultanţă şi finanţare pentru întreprinderi inovatoare, sprijinirea start-up-urilor şi accesul la o reţea internaţională de experţi, parteneri, clienţi şi investitori. Site-ul Academiei de Sustenabilitate pentru Bulgaria este: https://www.akademiya-za-ustoichivost.bg/

Extinderea în Croaţia va fi facilitată de Biroul Croat pentru Creativitate şi Inovaţie (HUKI), o organizaţie dedicată promovării antreprenoriatului, inovaţiei, sustenabilităţii şi dezvoltării sociale. În fiecare an, HUKI implementează peste 20 de proiecte şi programe anuale destinate diferitelor grupuri sociale. Prin aceste proiecte, HUKI implică peste 10.000 de utilizatori direcţi şi mai mult de 100.000 de utilizatori indirecţi anual, atât în Croaţia cât şi în străinătate. Impactul anual total al tuturor proiectelor HUKI depăşeşte 2.000.000 de oameni. Site-ul Academiei de Sustenabilitate pentru Croaţia este: https://www.akademijaodrzivosti.hr/

Academia de Sustenabilitate va fi localizată în Serbia cu ajutorul Smart Kolektiv, o organizaţie a societăţii civile (OSC) fondată în 2003 şi un pionier în promovarea responsabilităţii sociale corporative (CSR) şi antreprenoriatului social în Serbia. Din 2008, Smart Kolektiv gestionează Forumul pentru Afaceri Responsabile, prima reţea de companii social responsabile din Serbia (incluzând 30 de mari companii), promovând responsabilitatea socială şi implementarea principiilor ESG în sectorul de afaceri, stimulând în acelaşi timp parteneriate între întreprinderile sociale şi afacerile tradiţionale (atât IMM-uri cât şi mari companii). Site-ul Academiei de Sustenabilitate pentru Serbia este: https://www.akademijaodrzivosti.rs

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb