Peter Szijjarto: "Ungaria este pregătită să reziste presiunilor enorme din partea NATO în privinţa războiului din Ucraina"

T.B.
Internaţional / 14 mai

Peter Szijjarto: "Ungaria este pregătită să reziste presiunilor enorme din partea NATO în privinţa războiului din Ucraina"

Guvernul maghiar nu doreşte să participe în niciun fel la pregătirea militarilor ucraineni şi la livrarea de arme, dar presiunea asupra Ungariei este uriaşă şi este de aşteptat ca în următoarele săptămâni să aibă loc o mare luptă cu privire la propunerea NATO, a avertizat luni ministrul de externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, citat de MTI.

NATO a început să estompeze liniile roşii pe care le trasase anterior, care afirmau că alianţa nu ia parte la războiul din Ucraina şi că trebuie făcut totul pentru a evita o confruntare directă cu Rusia, le-a spus Szijjarto parlamentarilor partidului de guvernământ. El a participat luni la o şedinţă a grupului parlamentar al Fidesz, potrivit sursei.

"Iar acum, avem de-a face cu situaţia în care secretarul general a simţit că acum ar trebui să facă şi NATO ceva, pentru că nu se poate ca NATO să stea de doi ani şi doar statele membre, respectiv Uniunea Europeană, să poată desfăşura acţiuni ce ameninţă securitatea lumii", a afirmat ministrul. El a spus că se doreşte să crească rolul de coordonare al NATO în transportul de arme şi în pregătirea militarilor ucraineni, iar aliţii se pregătesc să adopte un pachet de sprijin de o sută de miliarde de euro, transmite sursa citată.

Ungaria nu doreşte să participe la aceste lucruri sub nicio formă, a dat asigurări Szijjarto. "Noi vrem să ne ţinem departe de acest lucru. Nu putem împiedica asta, dar ne dorim cu siguranţă un lucru, de fapt, mai degrabă trei lucruri. Unu: ca militarii maghiari să nu fie nevoiţi să participe la aşa ceva. Doi: ca nimic din acţiunile de acest tip să nu se întâmple pe teritoriul Ungariei. Şi trei: ca niciun ban din banii contribuabililor maghiari să nu fie utilizat pentru aşa ceva", a enumerat ministrul ungar de externe care sunt condiţiile Budapestei, notează MTI.

"În toate aceste trei privinţe, asupra noastră se exercită o presiune uriaşă, de-a dreptul uimitoare", acuză Szijjarto. El a precizat că Ungaria a rămas singură pe această poziţie, întrucît celelalte două state membre reticente "au fost conduse rapid înspre o poziţie comună", potrivit sursei.

Peter Szijjarto susţine că la Bruxelles, presiunile în acest sens sunt deja în curs de desfăşurare asupra Budapestei. "Şi ne tot împing în jos. Acum, am reuşit să obţinem, în mare, ca din punct de vedere politic să ia cunoştinţă de faptul că noi nu vrem să participăm la asta, însă din câte văd, dinspre partea lor, programul minim este să încerce să ne bage măcar în povestea financiară", a declarat oficialul maghiar. "Acum încearcă să facă presiuni asupra noastră, ca şi cum ar spune bine, dacă militari maghiari nu, teritoriu maghiar nu, măcar nişte bani. Iar lupta în săptămânile următoare va fi aceasta: nu, nu , nu", a subliniat Peter Szijjarto, relatează sursa.

"Astăzi, în cercurile NATO, un punct de vedere asumat în mod clar, pe scară largă, în mod deschis şi fără niciun sentiment de ruşine, este acela că ucrainenii trebuie ajutaţi chiar şi cu riscul propriei securităţi", a proclamat ministrul maghiar. Ca un exemplu, Szijjarto a menţionat faptul că Slovacia, care şi-a predat toate aeronavele militare către Kiev, nu a primit la timp comanda de aeronave militare cumpărate din Vest, prin urmare, apărarea antiaeriană a ţării este asigurată acum de Ungaria şi Cehia, transmite agenţia de presă menţionată.

Ministrul ungar de externe a reiterat că livrările de arme nu fac decât să menţină statu quo-ul, cu pierderi uriaşe. "Prin urmare, singura modalitate de a ieşi din asta pe cale militară este dacă funcţionează al doilea scenariu, adică trimiterea de trupe terestre, ceea ce echivalează cu implicarea NATO şi declanşarea unui război mondial", a tras Szijjarto concluzia, potrivit MTI.

"Al treilea scenariu este că într-un astfel de război, folosirea oricăror mijloace este permisă, iar apoi urmează problema focoaselor nucleare, despre care ştim cu siguranţă că unul singur este suficient pentru a decide soarta viitoare a lumii, iar focoase există mii de bucăţi, de ambele părţi" - a avertizat Szijjarto. "O superputere nucleară nu poate fi învinsă (...) Ceea ce se întâmplă este, practic, ţinerea în funcţiune a unui abator", a conchis ministrul ungar de externe.

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. Si celebrul refren al mujicilor, “o putere nucleara nu poate fi invinsa”:-)…nu lege, nu granite recunoscute international, nu drepturile unui stat suveran…doar “drepturile minoritatilor” conteaza, in speta drepturile minoritatii maghiare…acolo nu exista granite:-)

  1. Un bastard de hortyst care cu,, cracaniciiul bortos de Orban visează la refacerea Austro Ungariei dacă înving rusnaci.

   Dute in pana mea și ieși din Europa, și asa ai pus Ungaria la picioarele chinezilor și a rușilor, ai o economie de lohn auto, ati sărăcit poporul bastarzilor numai sa fițila putere ca s-o Putler 

  Magiar putlerist gretos. Ucrainienii au doar 2 variante : sa moara sau sa omoare orcii care le-au cotropit tara.

  Lasa asta cu nu poate fi invinsa. Hitler a parut la fel de invincibil, si a sfarsit prin a da inapoi absolut toate "cuceririle" si s-a sinucis cu un glonte-n cap. Bye.

  Si cum pUtin se crede Hitler 2, tic tac.  

  1. Uit dar nu iert, vor avea viata grea cu Ukraina după razboi, au experienta de front acum le vor mânca,, visele,, cu tot cu Orban, ce părere au ca NATO, U E Ukraina vor uita toate,, vomele,, lui Orban și a lui hortyst cu ochelari.

   La scadenta vor fi la,, beciul unguresc,, sau ca La Cammora italiana 

  Maine Coreea de Nord cere Ungariei sa-i cedeze jumate din teritoriu altfel da o bomba nucleara si peste Buda si peste Pesta. Ce te faci domnu Sijarto ca o putere nucleara nu poate fi invinsa?

  ...

  Cinste acestei natii viteze si curajoase. Cinste si conducatorilor ei de astazi, drepti cinstiti si onesti, fata de care cei ai romanilor sunt ca politicieni, fata de UE si NATO, niste, emasculati, amortiti, fara gals si vointa. Respect si admiratie pentru Peter Szijjarto, pentru Orban si toti cei ca ei. Respect Ungaria.

  1. Atunci fuguta la ei sa vezi ce bine o duc! Pana una alta fac parte si din UE si din NATO. Daca-s asa rai de ce nu pleaca? SI asta cu "drepti, cintiti si onesti" e de-a dreptul comica!

   multa prostie mai este pe lumea, asta dar tu detii mare parte din ia

   definitie exacta a situatiei actuale - 'tinerea in functie a unui abator " !

   abatorul de orci. pt ce-i tot trimite putler carne de tun in Ucraina, valuri valuri, intrebati-l pe el. sa respecte putler granitele internationale recunoscute a Ucrainei(inclusiv de ruzzia), si se termina abatorul de orci. imediat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb