Pfizer anunţă că variantă sud-africană a coronavirusului reduce semnificativ protecţia oferită de vaccin

A.P.
Miscellanea / 18 februarie 2021

Pfizer anunţă că variantă sud-africană a coronavirusului reduce semnificativ protecţia oferită de vaccin

Un studiu de laborator sugerează că varianta sud-africană a coronavirusului poate reduce protecţia anticorpilor oferiţi de vaccinul Pfizer/BioNTech cu două treimi şi nu este clar dacă vaccinarea va fi eficientă împotriva mutaţiei, au anunţat cele două companii, relatează Reuters, citat de News.

Studiul a constatat că vaccinul a fost capabil să neutralizeze virusul şi nu există încă dovezi din studiile efectuate pe oameni că mutaţia reduce protecţia vaccinului, au spus companiile. Totuşi, fac investiţii şi discută cu autorităţile de reglementare despre dezvoltarea unei versiuni actualizate a vaccinului lor ARNm sau a unei doze de rapel, dacă este necesar.

Pentru acest studiu, cercetătorii de la cele două companii şi de la University of Texas Medical Branch (UTMB) au realizat un virus care are aceleaşi mutaţii cu varianta descoperită în Africa de Sud, denumită B.1.351. Aceştia au testat virusul creat în laborator pe mostre de sânge de la persoane care au fost vaccinate şi au constatat o reducere cu două treimi a nivelului de neutralizare a anticorpilor comparativ cu efectul asupra versiunii comune a virusului.

Concluziile au fost publicate în New England Journal of Medicine (NEJM).

Deoarece nu există încă un punct de referinţă stabilit pentru a determina ce nivel de anticorpi sunt necesari pentru a proteja împotriva virusului, nu este clar dacă reducerea cu două treimi va face vaccinul ineficient împotriva variantei care se răspândeşte în întreaga lume.

De altfel, profesorul de UTMB Pei-Yong Shi, co-autor al studiului, crede că vaccinul Pfizer probabil că va oferi protecţie şi împotriva acestei variante a virusului.

"Nu ştim care este nivelul minim pentru neutralizare. Nu avem acest prag", a spus acesta, adăugând că suspectează că răspunsul imun observat este probabil mult mai mare decât nivelul necesar pentru a oferi protecţie.

Acesta a mai spus că, deşi există îngrijorări legate de reducerea eficacităţii faţă de varianta virusului, vaccinul ar trebui să ofere protecţie faţă de formele severe ale bolii şi împotriva decesului.

Sunt necesare în continuare studii clinice pentru a stabili dacă vaccinul protejează împotriva variantei sud-africane, a mai precizat profesorul Pei-Yong Shi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2243
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.1390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb