Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson estimează să livreze 700 de milioane de doze de vaccin în SUA

S.B.
Internaţional / 23 februarie

Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson estimează să livreze 700 de milioane de doze de vaccin în SUA

Pfizer Inc preconizează să livreze peste 13 milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 în Statele Unite - până la jumătatea lui martie -, dublu faţă de volumul de la începutul lui februarie, anunţă un cadru din conducerea grupului farmaceutic american într-o depoziţie pregătită în vederea audierii sale în Congresul american, informează news.ro.

Pfizer este pe cale să livreze 120 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 în Statele Unite până la sfârşitul lui martie, precizează directorul comercial al Pfizer John Young.

Laboratorul se declară totodată pregătit să livreze în total 300 de milioane de doze de vaccin Statelor Unite - până la sfârşitul lui iulie - şi estimează că îşi poate creşte producţia mondială în 2021 la cel puţin două miliarde de doze, anunţă el.

Preşedintele Moderna Inc, Stephen Hoge, estimează, potrivit unei depoziţii pregătite de asemenea în avans, să livreze Statelor Unite 100 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 - până la sfârşitul lui martie - şi 300 de milioane până la sfârşitul lui iulie.

Johnson&Johnson estimează, la rândul său, că poate expedia cel puţin 20 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19, cu o singură doză, până la sfârşitul lui martie, după ce a primit unda verde a Agenţiei americane a medicamentului (FDA), şi 100 de milioane de doze până la mijlocul lui 2021, a anunţat vicepreşedintele însărcinat cu afaceri medicale Richard Nettles.

Aceste depoziţii au fost pregătite în vederea unei audieri în Congres pe tema disponibilităţii vaccinurilor, care urmează să aibă loc marţi în Comisia pentru Energie şi Comerţ a Camerei Reprezentanţilor, după ce Statele Unite au depăşit luni pragul de 500.000 de morţi din cauza covid-19.

Aceste anunţuri arată că Statele Unite ar putea primi 240 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 până la sfârşitul lui martie, în vederea vaccinării a 130 de milioane de americani, şi 700 de milioane de doze de vaccin până la începutul verii, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro