Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Phenianul denunţă o "recădere în senilitate" a lui Donald Trump

B.B.
Internaţional /

Phenianul denunţă o "recădere în senilitate" a lui Donald Trump

Nordul a dat ultimatum până la sfârşitul anului Statelor Unite să prezinte concesii în negocierile în dosarul nuclar, aflat în prezent în impas. Regimul stalinist ameninţă să-şi schimbe abordarea dacă nu primeşte o ofertă nouă de pe celălalt mal al Pacificului.

Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, ale căror ţări au luptat în devastatorul Război al Coreei (1950-1953), s-au insultat reciproc şi au ameninţat cu apocalipsa nucleară în 2017, înaintea unei apropieri istorice anul următor.

Însă negocierile în vederea "denuclearizării" sunt în impas după eşecul summitului de la Hanoi, în februarie.

Iar Trump a declarat marţi, în marja summitului NATO din Marea Britanie, că o acţiune militară împotriva Phenianului rămâne o posibilitate.

"Este clar că îi place să lanseze rachete, nu? De asta îl numesc «omul-rachetă»", a declarat preşedintele american, reluând unul dintre supranumele pe care i le-a dat lui Kim Jong Un.

Replica Nordului a fost usturătoare, joi seara, prin vocea adjunctei ministrului de Externe Choe Son Hui, care a apreciat că aceste declaraţii nu dau dovadă de "curtoazie la adresa conducerii supreme (...) a RPDC", sigla Republicii Populare Democratice Coreea.

Citându-l pe Trump şi reluând o insultă la care Kim ţinea în 2017, ea a adăugat că o repetare a expresiilor folosite de către preşedintele american "ar trebui să fe diagnosticată într-adevăr drept semnul unei recăderi în senilitate a smintitului".

Ca reacţie faţă de ameninţarea lui Trump cu privire la o posibilă folosire a forţei împotriva Phenianului, Coreea de Nord a ameninţat miercuri că, în acest caz, ea "va realiza acţiuni echivalente la toate nivelurile".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Se vede ca Kim Jong Un nu este medic.Nu este vorba despre nicio recadere ci despre o evolutie galopanta a bolii.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS