Retail

Platforma Houston atrage o investiţie de 200.000 de euro

A.P.
Miscellanea / 05 mai

Platforma Houston atrage o investiţie de 200.000 de euro

Dezvoltatorul român al platformei de învăţare pentru echipe care lucrează la distanţă, Houston, a atras o investiţie de 200.000 de euro din partea unui sindicat de "business angels" format doar din femei din Europa Centrală şi de Est, precum şi de la un fond de investiţii din Letonia, a anunţat compania într-un comunicat citat de Agerpres.

"Investiţia atrasă ne ajută să ne ducem mai departe planul de a oferi companiilor un instrument prin care îşi pot susţine echipele virtuale să înveţe, să vină cu idei mai bune, să ia decizii mai înţelepte şi să execute sarcinile mai eficient. Faptul că aproape jumătate dintre clienţii Beta ne-au devenit şi investitori confirmă utilitatea produsului nostru. Odată cu atragerea acestei investiţii de 200.000 de euro, anunţăm şi ieşirea produsului nostru din versiunea Beta", afirmă Robert Blaga, fondator şi CEO al Houston.

Investiţia a fost atrasă din partea Lumus - un sindicat de "business angels" format doar din femei din Europa Centrală şi de Est, respectiv Overkill - un fond de investiţii din Letonia şi patru dintre primii clienţi Beta ai Houston. Cei patru clienţi Beta au investit 100.000 de euro şi sunt: Bitou (Germania), DynamicEvents (Irlanda), Right Impact (Singapore) şi Turnaround (Emiratele Arabe Unite).

În prezent, Houston are clienţi Beta din: Germania, Belgia, Irlanda, Spania, Singapore, Malaezia, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite.

Managementul dezvoltatorului român are în plan ca, în această vară, să obţină o finanţare cuprinsă între 350.000 şi 500.000 de euro.

"Houston pune accentul pe practicarea de comportamente noi în echipe de trei - şase persoane spre deosebire de soluţiile clasice care se concentrează pe transmiterea de informaţii către un singur individ. Platforma are la bază un algoritm care măsoară creşterea eficienţei comportamentului angajaţilor în urma parcurgerii unui modul de învăţare de 30-60 de minute. Ulterior, programul compară scorul obţinut de echipă cu unul global rezultat în urma analizei a peste 250 de grupuri. Astfel, informaţiile oferite sunt despre progresul echipei, dar şi despre performanţa acesteia comparativ cu alte grupuri. Studiind 224 de echipe care au parcurs un program secvenţial în Houston, algoritmul a observat o creştere a eficienţei în medie cu 28% după 60 de minute petrecute în platformă", se menţionează în comunicatul citat.

Reprezentanţii companiei estimează, pentru finele anului 2021, un portofoliu de 100 de clienţi, precum şi extinderea activităţii în Franţa, Germania, Portugalia, Italia şi SUA. "Pe piaţa americană vizăm statele în care se află sediile mai multor companii din industriile biotech şi automotive. Printre acestea se numără California, Michigan, Ohio, Indiana", a spus Blaga.

În acest context, pentru anul 2022, conducerea Houston mizează pe venituri de un milion de euro.

Houston este dezvoltatorul unei platforme de învăţare care are la baza un algoritm de măsurare a modului în care se schimbă comportamentul angajaţilor odată ce au acumulat cunoştinţe noi.

În prezent, platforma poate fi utilizată de între cinci şi o mie de persoane simultan, dar planurile sunt de a majora capacitatea la 5.000 de persoane, până în luna iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

15 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0623
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5208
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7176
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.3369

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro