Poetul Mircea Dinescu a intrat în afaceri cu vin producţie proprie

PAULA BULZAN, Arad
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 7 decembrie 2010

Vinurile lui Mircea Dinescu s-au vândut ca pâinea caldă, la Arad.

Vinurile lui Mircea Dinescu s-au vândut ca pâinea caldă, la Arad.

Poetul Mircea Dinescu a lansat, la Arad, sticla de vin cu poezii pe etichetă, cu care speră să depăşească perioada de criză pe care o traversăm. Mircea Dinescu este conştient că vinurile de proastă calitate, care se vând la preţuri mici, sunt o concurenţă reală, însă se bazează pe faptul că oamenii îi vor cumpăra vinul din curiozitate.

Unul dintre vinuri se cheamă "Şato Falit" pentru că, în opinia poetului, exprimă foarte bine situaţia din România. "Şi pe a mea într-un fel pentru că nu e uşor să fii producător în România. Nu numai producător de vin. De orice produci în România. În general, câştigă cei care distribuie marfa. Ţăranul care produce grâu şi i se cumpără grâul de pe tarla de-abia ajunge să-şi acopere aratul şi recoltatul. Cei mai mari bogaţi sunt cei care sunt intermediari de afaceri nu cei care produc ceva", a spus Mircea Dinescu.

Poetul are viţă de vie pe dealurile Olteniei şi pe malul Dunării, unde sunt terenuri foarte bune pentru că şi pe vremuri, acolo s-a cultivat tot viţă de vie.

"Cultiv soiuri româneşti, tămâioasă românească, fetească neagră, fetească albă, dar şi sauvignon blanc şi merlot. La anul o să am chiar 12 soiuri de vin. Voi merge pe vin de calitate, mai puţin pe producţie mare, pentru că în România e o concurenţă zdrobitoare mai ales cu vinuri proaste la preţuri mici. Voi face vinuri la care să se simtă parfumul", a mai precizat Mircea Dinescu.

Poetul a spus că nu exclude posibilitatea de a vinde vinurile producţie proprie şi pe piaţa externă. "Deocamdată sunt un brand în România şi lumea, măcar din curiozitate, doreşte să cumpere vinul şi să bea vinul şi pe chestia asta o să fac numai vin bun pentru că nu o să-mi fie obrazul atât de gros să fac vinuri proaste să mă descalific. Dar, în viitor, nu exclud că voi face şi export cu vinuri", a mai adăugat Dinescu.

Împreună cu vinul, Mircea Dines-cu a mai lansat şi o carte cu poezii de amor şi un CD cu melodii proprii, mesajul produselor sale fiind "omul bea vinul, citeşte poezia şi pe urmă îi cântă nevestei".

Atât sticla de vin, cât şi cartea şi CD-ul se vând cu 20 de lei bucata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb