Revista BURSA Construcţiilor

Portret robot de preşedinte

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 10 iulie 2020

Cornel Codiţă

Ştiu, suntem în iulie şi mai sunt patru luni bune pînă cînd America îşi va alege următorul Preşedinte. Pe noi ne interesează azi nu care va fi numele lui, ci cît ne mai ţine guvernul în casă, dacă putem sau nu să ne facem concediul cu prietenii, dacă mai avem sau nu unde să muncim luna viitoare sau la anul, dacă salariul, pensia, alocaţia şi ratele la bancă scad, cresc sau rămîn staţionare, dacă botniţa de pe gură se va eterniza sau nu, dacă sunt sau nu suficiente locuri în spitale, dacă au mai rămas în picioare medici care să aibă grijă şi de noi, ori dacă nu e de preferat să mori pe patul tău de acasă, fără binevoitorul şprijin al instituţiilor de stat. Mă rog, dacă autorităţile noastre atotvigilente şi supragrijulii te lasă în banii tăi şi nu cumva trimit după tine duba poliţiei să te interneze cu forţa; nu neapărat la spital, se poate şi la puşcărie, ori la casa de nebuni. Cu toată această uriaşă discrepanţă de conţinut între agenda zilei cetăţeanului nostru şi agenda de perspectivă imediată a "marii politici", o privire aruncată peste gard parcă merită efortul. Nu de alta, dar de rezultatul votului din SUA, acela din noiembrie, multe lucruri depind şi la Bucureşti. Chiar mai multe decît ar fi de dorit, dar asta este altă gîscă în altă traistă şi nu avem acum vreme să ne ocupăm de ea!

Nu m-aş fi aruncat nici eu în valurile agitate ale subiectului dacă nu mi-ar fi căzut sub ochi predicţia profesorului de ştiinţe politice Helmut Norpoth de la Long Island Stoney Brook University: "Predicţia mea este că Donald Trump are şanse 91% să fie reales". Declaraţia este publică şi a fost făcută, desigur, pe canalul de televiziune "dedicat" Preşedintelui Trump şi votanţilor săi fideli, Fox. Acum, să nu creadă cineva că profesorul Norpoth a scos din burtă procentul cu pricina. Nici vorbă! Omul are metodă, iar metoda se bazează pe asamblarea unor indicatori ai votului şi pe reacţiile electorale din faza alegerilor preliminare, de aceea se şi numeşte "Primary Model". O maşinărie de predicţie cu ceva acreditări şi credibilitate, de vreme ce a prevăzut nu doar victoria lui Trump din 2016, ci, pe analiză retroactivă, mai mult de 90% din rezultatele prezidenţialelor americane. După ce, în cazul meu, ţi-ai luat aspirina de rigoare şi ligheanul cu apă rece în care ţi-ai vîrît adînc picioarele, începi să cujeţi! O fi, ori n-o fi cum zice musiu ăsta, trăzni-l-ar !!??

Motivele pentru care predicţia lui Norpoth ar putea fi contrazisă de rezultatele reale ale votului din noiembrie vă las pe dumneavoastră să le enumeraţi. Lista este lungă şi fiecare poate adăuga cîte ceva pe ea. De la starea de sănătate mentală a împricinatului Trump, pînă la complicaţiile juridice şi politice ale proceselor care îl ajung din urmă; de la talentul şi plăcerea de a antagoniza pe toţi şi pe oricine, pe aproape orice subiect important, pînă la reacţia instituţiilor de securitate mai mult decît "iritate" şi "incomodate" de traiectul deciziilor lui Trump, din primul mandat; în sfîrşit, de la gestiunea crizei provocată de pandemia de coronavirus, pînă la consecinţele creşterii semnificative de tensiune în relaţiile internaţionale cu China, Germania, Franţa, Uniunea Europeană, ONU sau NATO. Ce l-ar putea totuşi ajuta pe actualul Preşedinte să îşi adjudece al doilea mandat?

Înainte de orice, "economia". Cea reală, parţial, aceea de la Bursă, în totalitate! Dacă trendul reluării activităţii economice rămîne stabil pe creştere, pînă în noiembrie, şi dacă nimic catastrofal nu se întîmplă pe burse, atunci cel mai important aliat al realegerii lui Trump îşi va face simţită greutatea, de ce nu... chiar în mod decisiv! Întregul efort de campanie al lui Trump este ţintit în această direcţie şi nimic nu pare în măsură să îl abată din drum. Trump a subordonat agendei sale "economice" absolut toate subiectele aduse în prim plan, mai mult sau mai puţin întîmplător, de dinamica politică, inclusiv tema pandemiei, respectiv pe cea a resurecţiei mişcărilor anti-rasiale. Soluţia universală a lui Trump: ceea ce nu-l ajută, ignoră cu desăvîrşire sau aruncă intenţionat în derizoriu!

În al doilea rînd, comparaţia directă cu contracandidatul său Joe Biden. Absolut la toate criteriile, Trump nu doar stă mai bine, este pur şi simplu cu totul peste adversar. Discursul lui Trump, chiar dacă accentele lui sunt nu rareori stridente, este articulat, coerent şi croit fără cusur pe aşteptările nucleului dur al electoratului său. Discursul lui Biden bîjbîie şi se vede cît de colo că a plecat să să vîneze voturi din cît mai multe orizonturi. Trump este o personalitate accentuată, Biden este o personalitate ştearsă. Trump este un comunicator natural de mare efect, Biden este mai credibil cînd tace. Trump are siguranţa naturală a liderului, chiar şi atunci cînd face prostii şi gafe cît casa, Biden umblă în vîrful picioarelor, de teamă să nu deranjeze pe cineva, probabil şi la el în casă. Trump face agenda discursului electoral, Biden este mereu doar ecoul, cu negaţia în faţă. Trump face şi apoi vorbeşte despre ceea a făcut, Biden doar comentează acţiunile lui Trump etc. Într-o luptă politică "corp la corp", Biden este victimă sigură, nu are nici o umbră de şansă în faţa lui Trump. De altfel, acest lucru l-au înţeles şi liderii politici ai democraţilor, împingîndu-l la înaintare pe Obama, doar că mişcarea are un contra-cost uriaş, accentuează ceea ce nu ar trebui să se vadă, slăbiciunea lui Biden, faptul că greutatea lui specifică este prea mică pentru a face faţă buldozerului Trump. Balanţa critică pentru Trump este raportul dintre fascinaţia pe care o exercită asupra electoratului dedicat şi amploarea reacţiilor de respingere pe care le generează în restul votanţilor. Pentru Biden, balanţa critică este dată de raportul dintre eficienţa cu care îşi va masca slăbiciunile şi capacitatea de a convinge că poate fi un anti-Trump acceptabil.

În al treilea rînd, forţa maşinăriilor electorale, de la organizarea centrală a partidului, la mobilizatorii de opinie şi electorali, la nivel local. Republicanii stau mai bine decît democraţii şi, în plus, ştiu că dacă nu performează acum, alternativa este un dezastru fără precedent pentru ei şi pentru partidul lor. Motivaţia de a sta împreună şi de a performa politic, electoral, este net superioară în tabăra republicanilor, chiar şi cînd o pui faţă în faţă cu uriaşa "dorinţă de revanşă" care va mobiliza tabăra democraţilor.

Principala necunoscută, care ar putea înclina balanţa într-o parte sau alta, dincolo şi peste capul acestor criterii şi circumstanţe, ţine de impactul electoral al mişcării contestatare recent declanşate, "black life matter" care încă răvăşeşte America. Ca să profite de ea, Biden ar trebui să găsească soluţia de "conectare". O soluţie care nu se află în repertoriul său politic şi nici recenta joncţiune cu Sanders nu asigură automat succesul operaţiunii. Biden este pur şi simplu, politic vorbind, din altă galaxie!!! Pentru Trump este mult mai simplu: el trebuie doar să o marginalizeze, demonizeze sau demonetizeze pentru a da satisfacţie electoratului propriu, ceea ce a început sistematic să facă începînd cu discursul din 4 Iulie, de la Ziua Independenţei.

Şi, uite-aşa, portretul robot al viitorului Preşedinte al Statelor Unite începe să aducă binişor... binişor, cu o figură familiară, cea a actualului locatar de la Casa Albă. La Bucureşti, Comandamentul de iarnă anunţă cod galben de ceaţă cu condiţii favorabile de polei, drumuri nesigure, alunecoase, pericol ridicat de accidente.

Opinia Cititorului ( 30 )

 1. Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,

  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, 

  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,

  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni! 

  1. Eu sunt responsabilul cu fericirea, 

   umblu pe atâtea cărări și vă chem 

   după mine în spulberarea acestor vânturi, 

   în după amiezile de vară cu obrazul crăpat, 

   umbră gigantică în ochi de cleștar îmi erai 

   cu văile tale de suferință, stelară amforă 

   s- a lăsat peste genunghii tăi îngreunați 

   de licuricii nopții, singură le- ai frânt, 

   luceafărul cristalin din suflet, iarbă 

   și lacrimi au crescut în inima ta, taine 

   adânci prin deșertul ochilor ca o netrăită 

   amintire, clipă absorbită în sahara de zăpadă, 

   ecou al strigătului nesătul de soare și dor. 

   Aham Eminescu 

   Pe marea azurie a cerului  

   Stelele se oglindesc în valuri siderale. 

   Ancorez corabia sufletului 

   Pe țărmul dragostei luminii siderale 

   Pe malul fericirii pășesc  

   Pe nisip și mă întreb, în imensitate  

   Visul cu realitatea împletesc  

   Realitatea e vis sau visul e realitate?

     

  Robotu care conduce România este insensibil la dorințele populației și la orice spirit national, traditional românesc, suveranitatea și neatârnarea patriei fiind străine acestui personaj

  Tot mai mulți oameni spun că ar fi sclavu corporațiilor și intereselor străine. 

  1. "Tot mai mulți oameni spun că ar fi sclavu corporațiilor și intereselor străine."

   N-ati vrea sa dati macar trei exemple de astfel de oameni - cu nume si prenume, persoane identificabile, nu gen Ion Ionescu si George Georgescu? 

   Nu, bineinteles - dar stiti dvs sigur ca sunt tot mai multi, v-au spus ei personal dvs., cu rugamintea sa nu le dezvaluiti identitatea. 

   Asa ca, pana la urma, singurul argument e ca asa spuneti dvs. - un alt anonim, adica. 

   Dar, in mintea cititorului neatent ramane ideea - am citit, dom'le, undeva/am vazut la televizor, asa a spus unul care e om de baza acolo, comenteaza tot timpul, daca mintea nu-l lasa ziarul sa dea cu gura, stie el ce stie, nu iese fum fara foc etc. etc. etc. 

   Pe scurt, e demonstrat/dovedit ca neamtul e sclavul corporatiilor si intereselor straine. N-are niciun rost sa ne mai intrebam ce interes ar putea avea neamtul - care o sa iasa din presedintie direct la pensie, la 64 sau 65 de ani, cu toate drepturile legale derivate din 10 ani de presedinte de tara UE si cu un loc de europarlamentar UE ca si asigurat (vezi Basescu), daca vrea mortis sa doarma prin tari straine. 

   Nu ne intrebam asa ceva, nu in Romania. In Romania lucrurile de genul asta "se stiu", doar n-o sa ne ostenim acum sa si gandim un pic, ce naiba...

   Asa functioneaza manipularea. 

   Este picătura care a umplut paharul răbdării poporului român şi încă o dovadă a eşecului «Guvernului meu» pe toate planurile. Fostul ministru al Finanțelor nu votează proiectul de lege, întrucât ”încalcă incontestabil drepturi şi libertăţi fundamentale stabilite prin Constituţia României, printre care, cel mai grav – dreptul la viaţă şi dreptul la proprietate” şi ”confiscă din atribuţiile puterii judecătoreşti în favoarea unui comitet stabilit pe criterii netransparente, care poate decide total arbitrar izolarea cetăţenilor şi confiscarea sau distrugerea bunurilor celor care nu respectă legea”.

   Legea pe care o așteaptă toată România.

   Orban: am ajuns la capătul răbdării 

   Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, nu crede că România ar putea să ajungă la un număr de 10.000 de cazuri zilnice de infecție cu coronavirus. Profesorul a spus că revenirea la starea de urgență ar trebui decisă în funcție de numărul de cazuri grave, nu de numărul de cazuri noi de infecție

   Nu există nicio criză a ventilatoarelor, așa cum susține Ministerul Sănătății. 

   Totodată, primarul general a mai adăugat că ideea furnizată de Minister privind locurile de la ATI din București, este de asemenea una falsă. 

   Sponsor al Organizației Mondiale a Sănătății și obsedat de crearea de vaccinuri și de vaccinarea tuturor, Bill Gates a finanțat anul trecut, în toamnă, un studiu prin care se simula consecințele unei pandemii de tip Coronavirus, rezultatele acesteia anticipând zeci de milioane de morți.

    

   Ceea ce este foarte interesant, conform declarațiilor unor specialiști, este faptul că noul Coronavirus circula pe Terra încă de dinainte de simularea finanțată de Bill Gates. Asta înseamnă că ori Bill Gates este un mare vizionar, ori studiul pe care l-a finanțat este expresia unei coincidențe ciudate și foarte convenabile!!!  

   Dar să îl cităm cu privire la revenirea la starea de normalitate: „Până când nu vaccinăm pe toată lumea, nu o să putem reveni la normal; și nu va fi normalitate până când nu creem un vaccin uimitor pentru întreaga lume. (…) Adunările publice mari ar putea să nu mai aibă loc până când nu avem vaccinuri la scară largă. (…) Ar trebui să avem certificate digitale cu cei care s-au recuperat și cu cei care s-au vaccinat, pentru libera circulație.” (Vedeți mai mult în materialul video de mai jos cu declarațiile lui Bill Gates) 

   Și cum s-ar putea vaccina toată populația planetei pentru o infecție similară cu o gripă obișnuită (Covid-19 adică), dar ale cărei efecte sunt mult exagerate de autorități și de presa obedientă? Simplu, prin legea vaccinării obligatorii care se dorește a fi impusă în toate țările! Adică prin instituirea Dictaturii Medicale! Că și de aia se desfășoară toată această campanie de manipulare și de speriere a populației… 

   Din acest motiv, de exemplu, un produs antiviral românesc cum este Elle Oil’s dvb (despre care puteți afla mai multe aici: Elleoils.ro) și care se dovedește un candidat credibil la o SOLUȚIE pentru vindecarea bolnavilor infectați cu Covid-19, nu este luat în seamă de autoritățile românești care nu dau niciun semn de interes cu privire la testarea lui într-un cadru controlat. Cum e posibil? Păi e posibil în condițiile în care obiectivul servitorilor OMS este să ne bage pe gât legea vaccinării obligatorii. Având această miză, este de înțeles că nu se dorește validarea unui produs românesc natural, fără efecte negative și care nu este produs de Big Pharma. 

   Despre acest antiviral românesc am făcut o emisiune în care i-am avut ca invitați pe producătorii lui, un bolnav de covid-19 și contacții săi care l-au folosit cu succes, după cum declară ei.  

   Așadar, treziți-vă, înainte de a a avea dictatura medicală pe cap, înainte de a ne fi cenzurat internetul, înainte de a ne fi distrusă economia de tot. Luați atitudine! 

   „Legea carantinării, un început în forță al NAȚIONALIZĂRILOR? Nicolae Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi de ar fi fost azi printre noi.

   Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pe scurt «Legea carantinării», pare a fi un cal troian împins adânc în miezul democrației. Un articol din legea care s-a împotmolit, momentan, la Senat, specifică faptul că un „infectat” își poate pierde temporar, chiar și dreptul la proprietate, pe lângă faptul că poate fi luat cu forța din propriul domiciliu atunci când DSP-ul o cere! 

   Așadar, dragii mei, întrebați-mă să vă întreb! Deschidem poarta DICTATURII?! Doar pentru că politicienii ne spun că dau o lege dură, pentru că „ne vor binele”, că vor „să salveze vieți”? Dar ce treabă au bunurile unui bolnav cu boala propriu-zisă?!” 

   Medicul a amintit că a avut cazuri în care a reușit să-l vindece pe pacient de Covid-19, însă acesta a decedat din cauza efectelor pe care le-a lăsat boala.

   Deși în timpul pandemiei cadrele medicale au fost numite luptătorii din prima linie, șeful de la ATI spune trist că de multe ori sunt luptătorii din ultima linie, pentru că pacienții ajung să moară din cazua virusului, pe car eîl numește devastator. 

  Nu stiu daca vreodata democratii au avut vreun candidat mai slab la presedintie!

  Lumina conștientizării e ceea ce ne dorim. Ea ne scoate din impas!

  Iluminarea este SURSA care deschide calea către alte sisteme. 

  Lumina conștientizării care este SURSA oricărei experiențe.  

  Iluminarea înseamnă a fi una cu Sursa luminii conștiinței, sursa oricărei experiențe. 

  Există o diferență în ceea ce învățăm din filozofie, știință, religie, yoga și conexiune la sursa care vă oferă acces la toate celelalte sisteme, ontologie și epistemologie a filozofiei, validare sau falsificare a științei, conexiune directă la sursa de gândire, toate experiențele corelate, corelate ale yogai. 

  1. Ce înseamnă perspectiva corectă?  

  Pentru Buddha. El ne spune că toate perspectivele ne conduc în rătăcire, deoarece ele se bazează pe percepția fragmentată, individuală a realității. Percepția este o experiență învățată. Ceea ce vezi este ceea ce ai fost învățat să percepi. Văzut printr-o anumită fereastră universul ar fi o hologramă. Există materie sau este doar percepția noastră? 

  2. Samsara, semințele conștiinței stocate local, karma poate fi activată automat, asta înseamnă că nu avem libertatea de alegere. 

  3. Semințe de iluminare bazate pe iubire, bunătate, generozitate și semințele sale opuse bazate pe frică, ură. Ambele pot fi activate. Depinde de tine pe care vrei să le activezi. 

  4. Toate punctele de vedere sunt greșite, deoarece se bazează pe percepții fragmentate ale realității 

  Buddha ne spune că Viziunea lumii este absența acestei viziuni, transcendența oricărei percepții, samadi, devii observatorul, ajungi să vezi, fără să percepi. Înțelepciunea este ceea ce contează, adică faptul că ai libertatea de a-ți crea propria realitate și de a experimenta propria ta realitate. Calitatea atenției și a intenției este ceea ce contează.

  1. De unde aparusi nene să ne luminezi?

   Nu era destul Țepeș și Cristian  

   Semințe de iluminare

   Conștientizare e iluminare 

   înseamnă Iluminare  

   a fi una cu Sursa 

   luminii conștiinței, 

   raze de generozitate  

   iubire și bunătate 

   Pot fi etern activate 

   în propria ta realitate 

   semințele de frică, 

   de ură valuri ridică 

   de furie, nu mică 

   Violență indică 

   Ambele pot fi trezite

   De vrei, le vezi încolțite. 

   Dă-i înainte! Te rog însă că postarea să fie dimineața devreme înainte de Cristian si Țepeș. Sunteți ILUMINATI. o TRIADA perfectă, semnul FIAREI!!!

   Conștientizare, iluminare 

   Semințe de iluminare 

   Libertate, iluminare 

   Înțelepciune, iluminare 

   a fi una cu Sursa  

   a te topi într-însa 

   luminii conștiinței,

   Nu a biruinței  

   Doar în libertate

   creezi propria realitate 

   raze de generozitate   

   iubire și bunătate  

   Pot fi etern activate  

   în propria ta realitate  

   semințele de frică,  

   de ură valuri ridică  

   de furie, nu mică  

   Violență indică  

   Ambele pot fi trezite 

   De vrei, le vezi încolțite.  

   Semințele luminii conștiinței,

   Nu ale biruinței . 

   Actul III

   Thoth 

   - Ascultă, omule,    

   cuvintele mele pline de înțelepciune.    

   Pregătește- te iar Lumina ta nu va fi umbrită.    

   Omul s-a ridicat și a decăzut    

   la fel cum noile valuri de conștiință curg dinspre marele    

   Abis de sub noi spre Soarele țelului său.    

   Voi, copiii mei,   

   v-ați ridicat de unde vă aflați,   

   adică cu puțin deasupra animalelor,    

   Iar acum sunteți cei mai măreți dintre oameni.    

   Totuși înaintea voastră au fost alții mai măreți decât voi.    

   Și, la fel cum alții, înaintea voastră au decăzut,    

   și voi veți ajunge la un sfârșit.    

   Iar peste tărâmul unde locuiți acum,   

   barbarii vor veni iar Lumina se va ridica.    

   Uitată va fi înțelepciunea-străveche,    

   dar va trăi totuși ascunsă oamenilor.    

   Da, pe pământul pe care îl numiți Khem,   

   rase vor apărea și vor dispărea.    

   Uitați veți fi de copiii omului.    

   Voi vă veți fi mutat într-un spațiu-stelar dincolo de voi    

   Lăsând în urmă acest loc în care ați locuit.    

   Sufletul omului se mișcă mereu spre înainte,   

   nefiind legat de nici o stea.    

   Ci îndreptându-se de-a pururi   

   spre mărețul țel unde se va contopi cu Lumina Totului.    

   Să știți că veți merge mereu înainte,    

   împinși de Legea cauzei și a efectului    

   Până când, în cele din urmă,   

   ambele vor deveni Unu.    

   Da, omule, după ce vei fi dispărut,   

   vor veni alții în locul unde ai trăit tu.    

   Învățătura și înțelepciunea vor fi uitate cu totul    

   și doar amintirea Zeilor va supraviețui.    

   Așa cum eu sunt pentru voi un Zeu datorită învățăturii mele,    

   La fel și voi veți fi Zeii viitorului.    

   Datorită învățăturii voastre care    

   va fi cu mult deasupra celei pe care o vor avea ei.    

   Aflați totuși că în toate epocile   

   omul va avea acces la Lege oricând dorește.    

   Epocile viitoare vor fi martorele reînvierii înțelepciunii    

   Pentru cei care vor moșteni locul tău pe această stea.    

   Ei, la rândul lor, vor căpăta înțelepciune    

   Si vor învăța să alunge întunericul cu ajutorul Luminii.    

   Mult vor trebui să se zbată totuși de-a lungul epocilor    

   Pentru a se bucura de libertatea Luminii.    

   Apoi asupra omului se va abate marele război    

   Ce va cutremura Pământul și îl va îndepărta de la drumul său.    

   Da, iar apoi Frații Întunecați vor începe războiul dintre Lumina și întuneric.    

   Când omul va cuceri din nou oceanul și va zbura în aer cu aripi asemeni pasărilor;    

   Când va fi învățat să strunească fulgerul,   

   atunci va începe timpul războiului.    

   Mare va fi bătălia, mare războiul dintre întuneric și Lumină.    

   Nații se vor ridica împotriva națiilor    

   Folosind forțele întunericului ca să distrugă Pământul.    

   Arme puternice vor nimici pământenii pana când jumătate din popoare vor dispărea.    

   Atunci vor veni fiii Dimineții și vor decreta pentru copiii oamenilor:   

   Oameni, încetați lupta împotriva fraților voștri. 

      

   Dansul creaţiei - corul dansează   

   Dincolo de poarta speranței,  

    liniștea simțurilor materiale. 

   Ea găsește cheia înțelepciunii.  

   Cel ce vorbește nu știe;  

   cel ce știe nu vorbește! 

   Legile supreme nerostite,. 

   Chei  descuietoare de 

   uși ce conduc spre adevăruri.  

   Ușa-i  nedeschisă, 

   cheia pare atât de măreață.  

    Lucrurile  în spatele-i  

    sunt de nevăzut 

   Toate cheile, toate simbolurile materiale  

   sunt manifestări, prelungiri ale  

    Legii Supreme și a Adevărului, 

    O viziune ne trece dincolo de văl. 

   Toate lucrurile din toate Universurile  

   se mișcă conform unei singure Legi.  

   Legea care guvernează mișcarea Planetelor 

    nu este mai imuabilă decât Legea  

   care guvernează manifestarea omului în aceasta lume.  

    Legea responsabilă de formarea omului  

   ca ființă materială.  

   Dincolo de poarta speranței  

   este marea căutare a Luminii, 

    a Vieții și a Iubirii,  

   din plan material. 

   către cel Ultim

    fuziunea completă cu Universala Conștiință? ?. 

   Este epilogul nu actul III.

   Peasa se numeste In marea cautarea a luminii vietii si a iubirii.

   Lumnina si iubirea fiind fortele care sustin si au creat universul, iubirea e forta gravitationala. Interactiunea luminii cu forta iubirii a creat viata, a creat tot ce exista in lumea creata, nu in cea spirituala. 

   Pieasa de teatru e dedicata lui Eminescu, cel care e atmanul spiirtualitatii universale Brahman..

   Lumina iubirii reprezinta teoria totului, cea mai mare descoperire facuta de Eminescu al nostru.

   Actul III

   Aham Eminescu  

   - Eu Visul, Simfonia ta,   

   Fi-voi primăvara ta   

   În vecii vecilor,Singurul   

   Ce luminezi, fi-vei Unicul    

   Iubesc etern Lumina ta   

   Neumbrită, voi cânta   

   S-alung întunericul Luminii.   

   .Din libertatea inimii.  

   Iubirea mea, mărite Zeu   

   Nesfârșitul meu curcubeu   

   Visul devenit realitate,     

   Intentia din infinitate    

   Aham Shalom  

   - Destinul propriei iubite,   

   Soarele dimineții umbrite,   

   Te va urmări veșnic    

   Zeule, prea puternic    

   În vecii vecilor,Singurul     

   ce luminezi ,vei fi Unicul    

   vei fi primăvara mea    

   Visul, Simfonia mea.      

   Aham Eminescu  

   - Eu Visul, Simfonia ta,   

   Fi-voi primăvara ta   

   În vecii vecilor,Singurul   

   Ce luminezi, fi-vei Unicul    

   Iubesc etern Lumina ta   

   Neumbrită, voi cânta   

   S-alung întunericul Luminii.   

   .Din libertatea inimii.  

   Iubirea mea, mărite Zeu   

   Nesfârșitul meu curcubeu   

   Visul devenit realitate,     

   Intentia din infinitate    

   Aham Shalom  

   - Destinul propriei iubite,   

   Soarele dimineții umbrite,   

   Te va urmări veșnic    

   Zeule, prea puternic    

   În vecii vecilor,Singurul     

   ce luminezi ,vei fi Unicul    

   vei fi primăvara mea   

   Visul, Simfonia mea.      

   Lumina si iubirea sunt campul, respectiv forta care sustine si au creat universul, iubirea e forta gravitationala. Interactiunea, coerenta luminii cu forta iubirii a creat viata, a creat tot ce exista in lumea creata, nu in cea spirituala. Lumina iubirii reprezinta teoria totului, cea mai mare descoperire facuta de Eminescu al nostru.

     

   Brahman   

   - Ființele de lumină știu că sunt lumină.   

   Ființele de lumină sunt universul lumină.   

   Ființele de curcubeu, minte -corp curcubeu,  

   Emoția un curcubeu, senzația tot curcubeu.  

   Ființele din curcubeu,sentimentul curcubeu  

   Percepția un curcubeu,imaginea tot curcubeu.  

   Ființele ușoare curcubeu,fiece lucru curcubeu ,  

   Gânduri lumină, energia lumină un curcubeu.  

   Ființele curcubeu, fiece lucru e un curcubeu ,  

   Gânduri lumină, energia luminii e curcubeu..  

   Ființele luminii curcubeu din raza curcubeu,  

   Corpul luminii, întreaga existență curcubeu.   

     

   Ființele curcubeu știu că întreaga transformare  

   E Intenția prezentă din Sursă, alchimie conștientă   

   Ea influențează senzația cu bătăi din floarea inimii,   

   Transformarea, vibrația aleargă cu viteza luminii  

   Mister cheie în spirala conștiinței, pură Intenția,  

   Iubite Om, ro-gu-te, nu uita Secretul pur, Intenția.  

   Conștientizare, iluminare Semințe de iluminare, 

   Libertatea-i iluminare, Înțelepciunea-i iluminare, 

   Aham Eminescu  

   Misterul ce-l pătrund acum, e legea creației 

   Universului mic, universului mare ori grației 

   Corelația luminii văzute, curcubeului inimii 

   Cu dorul nevăzut, trandafir violet al luminii.  

   Aham Shalom 

   A fi una cu Sursa , te simti vesnic în libertate, 

   a te topi într-însa,zamislindu-ti eterna realitate. 

   Raze de generozitate, iubire, armonie, bunătate  

   Fi -vor etern trezite în infinitaț- i realitate  

   Semințele de frică, de ură valuri rele ridică  

   de furie, mare sau mică, sau Violență ludică  

   Ambele pot fi trezite, de vrei, le vezi încolțite. 

   Semințele luminii conștiinței, etern implininte 

   Aham Eminescu

   O iubire o inimă, cum a fost la început, 

   Lumina Adevărului veșnic renăscut, 

   Sus inimile voastre! Cântare aduceţi-i, 

   El este moartea morţii şi învierea vieţii!  

   Brahman

   - Poți să iubești și să fii iubit? 

   Ai putea fi iubit,om flacără!  

   Da. Acum să fii iubit! 

   Cerul arde!O mare în flacără! 

   Aham Eminescu  

   Raiul poate fi aici pe Pământ 

   Acolo dragostea este cea dintâi 

   Raiul poate fi aici pe Pământ. 

   Să facem acest lucru mai întâi. 

  Actul I

  corul dansează   

  Dansul creaţiei  

  Armonie, balet erotic,  

   mişcarea sfredelului văpaie 

  din toba dansului mistic,    

  Lumina cascadei de ploaie  

  Stropii plasmei mişcătoare     

  dansuri ce ne mistuiesc 

   lumile lent- lent pieritoare   

  când nu se mai iubesc. 

  Brahman 

  - Poți să iubești și să fii iubit? 

  Ai putea fi iubit,om flacără!  

  Da, omule. Acum să fii iubit! 

  Cerul arde!O mare în flacără! 

  Aham Eminescu 

  - O Shakti, sperantă mâna Ta,    

  Miluitoare sacră    

  zămislita-i prin iubirea Ta   

  dansul creaţiei, artă.   

  Contemplarea Ta păstrează    

  ordinea inconştientă.    

  mâna Ta adânc protejează    

  ordinea conştientă.   

  O Shiva, Piciorul Tău sacru,   

  pe pământul ars pus,    

  invăluie mirific sufletu   

  de oboseală răpus.   

  Piciorul tău ridicat, beatitudine    

  dansul creaţiei Tale,   

  magnet de stropi plenitudine,   

  iluzia izbăvirii Tale.   

  Shakti 

  Pe marea azurie a cerului   

  Stelele se oglindesc în valuri siderale.  

  Ancorez corabia sufletului  

  Pe țărmul dragostei luminii siderale  

  Pe malul fericirii pășesc   

  Pe nisip și mă întreb, în imensitate   

  Visul cu realitatea împletesc   

  Realitatea e vis sau visul e realitate? 

  Atman Eminescu  

  - Renasc de dor de fiecare dată,   

  Nelinişti născute preschimb    

  în veşnicii de iubire curată.   

  Transcend în spaţiu şi timp,   

  Realitatea naivă, iluzie prezentă,  

  încarnâd spiritul-dorinţă din vis,   

  Gândul devine o prezenţă atentă,  

  irizând fiinţa de dorul rescris.   

  Vreau să-mi împart existenţa goală   

  între etern şi realul naiv din vis,   

  Să-mi răstignesc iluzia în lumea reală,   

  să-mi mut viaţa din timp în abis.   

  Brahman 

  - Din marele Abis sub noi    

  Zbor în divina-mi grație   

  Soarele țel spre voi   

  Dincolo de imaginație.  

    

  Zbor-dorul Luceafărului    

  Doar cu lumina-l scoți   

  El cheia misterului,   

  Întunericulu i ce-l porți.   

  Lumina Candelei mereu   

  Floarea Vieții din inima ta   

  Un singur Dumnezeu   

  Totalitatea, Lumina mea.  

  Iubirea, e chiar Lumina,  

  Ea nu rămâne ascunsă,  

  Sfredelindu-ti surd inima   

  De dor nepătrunsă.  

  Să-ți fie mintea luminată,   

  De Totalitatea Divină.  

  Doar cu iubire adevărată,   

  Izvorul Vieții de Lumină  

  Shakti 

  Raiul poate fi aici pe Pământ 

  Acolo dragostea este cea dintâi 

  Raiul poate fi aici pe Pământ. 

  Să facem acest lucru mai întâi. 

  Actul II 

  corul dansează - Dansul creaţiei -   

  Armonie, balet erotic,  

    mişcarea sfredelului văpaie 

   din toba dansului mistic,    

  Lumina cascadei de ploaie  

  Stropii plasmei mişcătoare     

  dansuri ce ne mistuiesc 

   lumile lent- lent pieritoare   

  când nu se mai iubesc.  

     

  Brahman   

  - Ființele de lumină știu că sunt lumină.   

  Ființele de lumină , minte -corp curcubeu,  

  Ființele de lumină sunt universul lumină.   

  Emoția un curcubeu, senzația tot curcubeu.  

  Ființele din curcubeu,sentimentul curcubeu,  

  Percepția un curcubeu,imaginea tot curcubeu,.  

  Ființele ușoare curcubeu, fiece lucru curcubeu,  

  Gânduri lumină, energia lumină un curcubeu.  

  Ființele curcubeu, fiece lucru e un curcubeu ,  

  Gânduri lumină, energia luminii e curcubeu..  

  Ființele luminii curcubeu din raza curcubeu,  

  Corpul luminii, întreaga existență curcubeu.   

    

  Ființele curcubeu știu că întreaga transformare  

  Alchimie conștientă, e Intenția prezentă din Sursă,  

  Ea influențează senzația cu bătăi din inima floare,  

  Transformarea vibrației aleargă cu a luminii viteză  

  Mister cheie în spirala conștiinței, pură Intenția,  

  Libertatea-i iluminare, Înțelepciunea-i iluminare, 

  Iubite Om, ro-gu-te, nu uita Secretul pur, Intenția.  

  Conștientizare, iluminare Semințe de iluminare, 

  Aham Eminescu  

  Eu Universul mic, universul mare al grației 

  Sincronia luminii văzute, curcubeului luminii  

  Misterul ce-l pătrund acum, e legea creației 

  A dorului nevăzut, trandafirului violet al inimii.  

  Shakti 

  A fi una cu Sursa , te simti vesnic în libertate, 

  a te topi într-însa,zamislindu-ti eterna realitate. 

  Raze de generozitate, iubire, armonie, bunătate,  

  Fi -vor etern trezite în infinita-ți albă realitate.  

  Semințele de frică,valuri de ură, țunami ridică  

  Semințele luminii conștiinței, etern implininte. 

  Cu iubire, cu fericire sau cu dragoste ludică  

  Ambele pot fi trezite, de vrei, le vezi încolțite.  

  Atman Eminescu  

  - Cel ce ştie începutul lumii Unităţii,   

  Aminteşte-ţi, omule, că tot ce există  

  îşi slobodă steaua din tărâmul nopţii,   

  o altă formă a ceea ce nu există.   

  Tronează Adevărul legii născătoare,   

  Visul Mandalei săgetare simbolică,   

  Zbor dincolo de formă, miros si culoare   

  în Realitatea Ultimă, ontologică,   

  Apărut din unda zării, din apa vie,   

  din suflul sfânt, din magică, pură iubire   

  Dincolo de poarta speranței, fie!   

  Lumină nemărginită, înaripata nemurire.  

  Lumina marelui foc întunecat liberată,  

  prin durere şi trudă, steaua din tine   

  Prin propria luptă, steaua-ţi încătuşată   

  înflori- va într-o nouă viaţă, prin Mine.  

    

  Shakti  

  - Stropi aurii ai orchestrei cosmice,   

  spiralate geometrii sacre, Suflet cuantic,  

  Armonia perfectei rezonanțe morfice,  

  ascunde floarea vieții, trup mirific.  

  Lumina marelui foc întunecat,liberată,  

  prin durere şi trudă, steaua din tine   

  Prin propria luptă, steaua-ţi încătuşată   

  înflori- va într-o nouă viaţă, prin Mine.   

  Actul III 

  Aham Eminescu 

  - Nu pot să îmbătrânesc,  

  cu inima-mi mult prea zăludă,  

  Cu zâmbetul copilăresc,   

  şi morții voi să-i fac în ciudă!  

  Mi-i poftă si de fericire,  

  gândul mă bate, nu mă lasă;  

  Sufletul plecat în nemurire,  

  când ea mă căuta acasă!  

  Şi foame mi-i şi ard de sete,   

  de tot ce n-am trăit, furată,  

  De mistere, lumina-n plete,  

  trăind  în piesa nejucată!  

  Să-mbătrâne sc ? Nu pot! Vă jur!  

  Îmi cântă-n poartă bucuria;  

  Rămân maturul-imatur,  

  Ce-a ferecat copilăria!  

  Shakti 

  - Eu Visul, Simfonia ta,   

  Fi-voi primăvara ta   

  În vecii vecilor,Singurul   

  Ce luminezi, fi-vei Unicul    

  Iubesc etern Lumina ta   

  Neumbrită, voi cânta   

  S-alung întunericul Luminii.   

  .Din libertatea inimii.  

  Iubirea mea, mărite Zeu   

  Nesfârșitul meu curcubeu   

  Visul devenit realitate,     

  Intentia din infinitate    

  - Destinul propriei iubite,   

  Soarele dimineții umbrite,   

  Te va urmări veșnic    

  Zeule, prea puternic    

  În vecii vecilor,Singurul     

  ce luminezi ,vei fi Unicul    

  vei fi primăvara mea    

  Visul, Simfonia mea.   

     

  Aham Eminescu 

  Fiindcă TE IUBESC, EU aș face orice 

  Îți voi dărui inima mea, viața mea, 

  Fiindcă TE IUBESC, EU voi fi orice 

  Pentru a fi lumina, a fi călăuza mea. 

    

  Fiindcă TE IUBESC, inima mea portal 

  Iubito, te rog să intri, în esența mea 

  Fiindcă TE IUBESC, EU voi fi fractal 

  Pentru a fi lumina, a fi călăuza mea. 

  Shakti 

   O iubire o inimă, cum a fost la început 

  Lumina Adevărului veșnic renăscut 

  Sus inimile voastre! Cântare aduceţi-i,  

  Ea este moartea morţii şi învierea vieţii!  

  corul dansează  Dansul creaţiei  

  Dincolo de poarta speranței,  

   liniștea simțurilor materiale. 

  Ea găsește cheia înțelepciunii.  

  Cel ce vorbește nu știe;  

  cel ce știe nu vorbește! 

  Legile supreme nerostite,. 

  Chei  descuietoare de 

  uși ce conduc spre adevăruri.  

  Ușa-i  nedeschisă, 

  cheia pare atât de măreață.  

   Lucrurile  în spatele-i  

   sunt de nevăzut 

  Toate cheile, toate simbolurile materiale  

  sunt manifestări, prelungiri ale  

   Legii Supreme și a Adevărului, 

   O viziune ne trece dincolo de văl. 

  Toate lucrurile din toate Universurile  

  se mișcă conform unei singure Legi.  

  Legea care guvernează mișcarea Planetelor 

   nu este mai imuabilă decât Legea  

  care guvernează manifestarea omului în aceasta lume.  

   Legea responsabilă de formarea omului  

  ca ființă materială.  

  Dincolo de poarta speranței  

  este marea căutare a Luminii, 

   a Vieții și a Iubirii,  

  din plan material. 

  către cel Ultim 

  Fuziunea completă cu Universala Conștiință.

  Marea  căutare a Luminii Vieții și a Iubirii  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro